Helger

Igår hade jag min sista lektion på sex dagar. Skön ledighet framför mig med andra ord. Eller, jag har tenta nästa fredag, så jag måste plugga men det är inte hela världen. Imorgon åker jag ner och hälsar på Blanche främst, men jag ska även träffa Max och kanske David Gärdeborn, vi får se. Roligt blir det i alla fall, ska få se revyn som Blanche är med i, fribiljetter har hon fixat också. Bussen lämnar Stockholm 11.05 och kommer till Göteborg 17.10. Det är läänge. Men så stört mycket billigare än att åka tåg, 164 kr enkel. Kommer fram och tillbaka för knappt 300 spänn, känns bra i studentplånboken, även om jag fick extrapengar i januari av både CSN och Proaros. Jag har knappt handlat mat i januari, vilket innbar att när jag väl nästan var tvungen att storhandla i måndags så blev det en del. Både volym- och pengamässigt. Fyllde min lite för trånga ryggsäck med massa tungt och två och en halv kasse med lite lättare saker. Men helt sjukt tungt, var tvungen att ta mig hem för egen maskin med mjölkpallsbussen 509. Precis när jag kom till Danderyds sjukhus såg jag att min buss skulle gå, men av erfarenhet brukar den vara en eller två minuter sen, så jag sprang så gott det nu gick med alla mina varor. Jag hann med bussen i alla fall, men var helt slut i axelpartiet och armarna. Jo, jag är för dåligt tränad i överkroppen, men jag har inga hantlar brukar jag skylla på.. Därför passade det utomordentligt att jag hade klinikpass (gå med) igår eftermiddag. Bokade en massage precis när jag kom dit till halv fem och stannade kvar efter passet, skönt uppmjukad efteråt. Känner mig nästan som vanligt igen, nice..

I helgen var jag hemma i Västerås. Det var väldigt skönt, länge sedan jag kände mig så bekväm och harmonisk med livet som när jag åkte därifrån. Var visserligen bara där från lördag lunch till söndag kväll, men jag hann med förvånansvärt mycket utan att stressa. Jag hann ta det lugnt en hel del, prata mycket med mina föräldrar, öva på grovmotoriktester, massera mamma, gå i kyrkan, massera min gudmor Birgitta och få betalt (välbehövligt) och plugga, men bara på bussen.

Jag har gått till skolan i princip hela terminen, bara rastat cykeln två gånger tror jag. Behöver nya skor att gå i, kängor kanske?

Semlor

Idag är en trött dag. Jag vaknade, bild på morgonfrillan och så masa sig ur sängen. Försov mig inte i alla fall. Äta min vanliga, men ovanliga gröt (vad hungrig jag har blivit på senaste tiden, förut räckte det med att jag åt knappt en dl gröt på morgonen, nu måste jag äta en macka också..), packa väskan med dagens kläder, ta på sig underställsströjan över sporttopen och trava hemifrån 07.25.
Jag går till skolan, nästa varje dag nu. Tror att jag har cyklat en eller två gånger hittills den här terminen. Visserligen är jag förkyld och vågar inte cykla och så är det halt med jämna mellanrum också. Trivs bra med att gå, man får sin egen tid då man inte kan göra så mycket annat än att tänka. 1,5 timme varje dag, bara betänketid. Det är ju bra att gå också, motion och ont i häcken får man. Lätt hänt när M. piriformis inte används vansinnigt mycket annars. Men kroppen vänjer sig, träningsvärk är något som diskuteras i forskarvärlden. Vad är det? Ingen vet egentligen, finns olika teorier om rupturer i muskelfibrerna eller ischemi som gör att miljön blir sur i muskeln och slaggprodukterna inte kan transporteras bort. Typ, kommer inte riktigt ihåg. Men jag har ju 3,5 år på mig...

Sofia berättade att hon skulle ha pluggat igår, men gick istället till ICA och köpte två semlor, en till henne och en till hennes pappa. Jag blev stört sugen på semlor! Så på vägen hem svängde jag förbi ICA och köpte jäst, kardemumma och mjölk. Snart ska de in i ugnen, bullarna, då har jag bullar i ugnen..=)
Tror att jag ska avnjuta några imorgon.

image25
I like that, and that's the way it is..


Teater

Imorgon börjar kursen muskeltöj/triggerpunkter. Det blir kul, men nästa vecka hoppas fysiologin igång vilket inte blir lika kul. Eller jo, intressant men jobbigt och krävande.
Imorgon ska jag gå på teater också, tillsammans med Jakob Birgersson. Han jobbar på dramaten, så han har fixat gratisbiljetter. Trevligt att kunna ta del av kulturlivet utan att betala. Jag ska visserligen bjuda honom på mat innan, så det blir väl min del av betalningen. Vi får träffas i alla fall, det blir kul.
Den här veckan har jag egentligen inget speciellt som jag måste göra, men jag lyckas boka upp mig ändå, upp över öronen. Ont i halsen har jag, och så hostar jag också. Tänk att jag aldrig kan få vara frisk en längre period, hinner precis komma igång med träningen så blir jag sjuk igen.

Vänder på en femöring

Fy sjutton vad fort det kan gå...Allt upp och ner på några timmar. Jag förstår nog inte riktigt, det känns konstigt mest, att jag och Thomas inte är tillsammans längre. Men som han sa; "ja..det är väl livets gång..".
Terminen har dragit igång, hade praktiskt prov i massage igår och det gick bra. Man känner faktiskt en skillnad i ens egna muskler, jag blir liksom inte trött av att stå och massera i en timme, inga problem. Känns bra att få börja på kliniken nu snart. Framför allt eftersom jag, genom min underbara pappa, fått jobb som massör i sommar. Hela juni och halva augusti. Alltså inget i juli, men jag tror att jag ska komplettera det jobbet med tider på Ankaret och försöka se till att driva upp lönen, så det känns värt att jobba.
Det är långt till sommaren, men helt sjukt att jag då gått ett helt år på Naprapathögskolan. Ringde massören som jag ska ersätta i sommar igår, vi pratade om hennes kunder och det praktiska osv. Blev ärligt talat nervös, kan jag det här? Men vid det laget har jag masserat ett antal personer på kliniken och fått in rytmen ordentligt, känt på många kroppar och dess olikheter. Och sett till att skaffa mig en proffesionell inställning till varje patient. Det löser sig.
Nästa vecka har vi utbildning i hjärt- och lungräddning. Det är väldigt bra, har inte varit på någon sådan sedan gymnasiet. Fysikalisk undersökning blir det också. Men innan dess tenta i massageteori och jag började igår, men Mimmi, tror du att du går på gymnasiet?

Tidy up

Nu är jag tillbaka i Stocksund, eller jag kom i torsdags med hjälp av Thomas och hans bil. Mardröm hade det blivit om jag varit tvungen att åka tåg eller buss...
Det är skönt att få vara ifred igen, trivs väldigt bra med det, får göra vad jag vill.. hihi..=) Jag hade tänkt storstäda igår, men det gick inte så bra. Det var ungefär som när jag ska tentaplugga, jag gör allt annat än det jag borde. Men nu måste jag städa, för jag får besök idag, ska massera en kompis. Stackarn ska ju inte behöva börja nysa på bänken bara för att jag inte hann städa innan jag åkte hem inför jul.
Har rensat bland mina skor i garderoben, så att det fick plats andra skor som stått i hallen. De utrensade skorna ställde jag undan i mitt förråd, är så oändligt tacksam över att jag har det. Annars skulle jag inte ha någonstans att göra av någonting..Men nu ska jag inte fly från det jag ska göra längre.

Vinterkräksjuka

Tänk vad skönt och bra det är att man inget vet om vad som komma skall. Hade jag vetat hade jag kanske sjukskrivit mig idag. Nej, det hade jag nog inte, eftersom jag inte är en sådan som sjukskriver mig om jag inte är sjuk. Men jag hade våndats och äcklats.
På morgonrapporten handlade det om en person som haft diarré och som dessutom kladdat runt i hela korridoren och inne på sitt rum. Men snälla nattpersonalen hade tagit hand om det värsta. Väl nere på avdelningen traskade jag in hos en dam med frukost och medicin. Det dröjde en bra stund innan hon fick i sig det, eftersom vi först var tvungna att ta hand om spyorna som täckte både tanten och hennes säng. Hurra, vilken underbar dag.
Väl färdiga med henne var det dags att ta hand om nästa. Höjden var när vi precis gjort iordning en dam, gått med henne ut i köket och satt henne på en stol. Då kaskadkräks hon över bordet, halva golvet och över hela sig. Alltså bara att återvända till hennes badrum och börja om.
Jag fick inte rast förrän 14.20, helt färdig. Nu har jag jobbat färdigt för den här gången, hoppas bara jag slipper kräksjukan...

Nytt år

Den första januari. Jobbet har upptagit min tid, dock dubbelt betalt så jag klagar inte.
Trött efter gårdagens strapatser. Vi var hemma hos Johnssons. Jag gjorde god potatisgratäng under eftermiddagen som jag tog med dit. Väl där var det bara att göra marinaden till kycklingdelarna som vi skulle steka i ugnen. Middagen blev lyckad, trevligt hade vi också. Jag, Marc och Thomas kom hem halv fyra, ganska trötta. Nästan lika trötta kl.11 senare samma dag. Jag skulle infinna mig kl.14. Ska sova nu, hoppas på en lugn morgondag i arbetskläder från hejco.    

RSS 2.0