Summer summary

Snart är den sista sommarmånaden slut. Sommaren har varit givande och ny på många sätt, även om jag varit för lite ledig generellt.

En liten sammanfattning.


Fika med Henrik i Västerås.Besök hos mormor på reumatologen.En del jobb på ortopeden, många middagar av den här sorten och så lite plommonmarmelad.Här är mitt andra behandlingsrum, på Lugnett i Täby. Får dit en elektrisk bänk idag faktiskt. Blir fantastiskt.

Från MES till Vosough

Wooo.... Mentalt trött efter en intensiv vecka och helg. 3 extrapass på ortopeden och bröllop i helgen. Maria och Sina Vosough (numera), fantastisk dag helt enkelt. Tårarna steg i ögonen när de kom gåendes över ängen under paraplyet i spöregnet. Så vackra tillsammans och var för sig.

Jag och Blanche inledde vigseln mer eller mindre efter välkomnandet med Utan dina andetag av Joakim Berg, pianoversion och tvåstämmigt. Fantastiskt att elektroniken fungerade med tanke på allt vatten. Pedalen till elpianot var nästan dränkt... Tåliga grejer.

De sa ja (!) och vi grät ännu mer och så vips var det dags att spela igen. Ojoj, tänkte jag, jag är ju helt darrig, men det gick bra.

Otrolig fest med fantastisk mat, persisk kultur blandad med svensk, musik, dans, tal. PB och jag dansade natten lång och somnade vid 3 för att stiga upp 9.30 och hjälpa till med förberedelser för brunch för alla gäster. Hem i ilfart (jag körde långt ifrån lagligt) för att hinna med bussen till Stockholm. I hasten glömde jag min kamera i Västerås.

Lång promenad med H på kvällen. Vi åt glass, satt på en bänk vid vattnet i blåsten och pratade definition av fotografi.

Sextonde är en bra dag.

Fyra kvällar i rad på hästryggen förra veckan - lyxigt. Trött och på lite dåligt humör när jag kom dit, pigg och glad som en lärka när jag åkte hem. Det är verkligen fantastiskt att få närkontakten med hästen, känslan av synkad kommunikation och inte minst farten i galopp. Det är trots allt en personlighet och ett eget sinne som rör sig under en, som faktiskt kan få för sig något helt annat än vad jag har tänkt. Det gäller att vara vaken.
Sista kvällen var det hoppning i solnedgång, njutning.


Jag blev lite blondare och fräschare i håret hos faster i lördags, åt pannkakor till lunch hos farmor och fantastisk middag (lax) hos densamma tillsammans med Max, Elin och Magdalena. Fin dag. Åkte i bagageutrymmet i Berlingon till Märsta för att farmor skulle slippa köra, bytte till Henriks framsäte och körde vidare mot Stockholm och Midnattsloppet. Hittade faktiskt Maria i den orangea massan strax innan målgång och fick heja på henne, bra tid fick hon också! Well done.

Sjukt effektiv söndag, frrr, så hade jag sytt om klänningen till Sina och Marias bröllop på lördag, städat, tvättat. Skönt att få gjort inför denna intensiva vecka, tre extrapass på ortopeden kvällstid.

Hann klinka på Betlehemskyrkans flygel innan lunch igår, få en vacker tavla uppsatt på kliniken, ha patienter och nåla sönder Nidals underarm. Otroligt bra dag, otroligt bra humör. Inte ens affischuppsättning (18.00) och hemsläpandet av matvaror drog ner min glada sinnesstämning.

Limebad

Trots att jag faktiskt bara var ledig en dag i veckan som gått känns det som att jag hade en hel helg trots allt.
Halvdag i fredags, picknick och bad vid en långgrund sjö (första gången i år som jag badade, märkligt). Wraps med rökt lax och pepparrotsphiladelphia, mango- och jordgubbssmoothie, brie och salami, stor och liten kniv.


LIME och CITRON var dagens tema, med besked gällande kycklingen och lemonaden. Wihii.

Jobbade kvällstid på olika sätt, men blev kanske lika trötta båda två. Hursomhelst ledde det till ett resultat.

Studiorigg och ---------------------------------> resultat
Jag fick mig ett par Rizzoskor till ett bröllop i lördags, trots protester mot köpcentrum hamnade vi uppenbarligen där ändå. En timmes framkallning finns tydligen fortfarande, bra grej.


Fast svart.

Snurr fnurr brr!

Sitter nu med en fräsch kopp pressokaffe, på jobbet. Igen. Ja, semestern är slut för den här gången (panik).

Har länge inte riktigt fått till snitsen på det där med pressokanna, eftersom jag inte tillgodogjort mig någon form av redan erövrad kunskap om den. Bäst att prova själv i evinnerlighet först, eh. Hursomhelst hittade jag en fin video på det hela som så snällt instruerade mig hur jag skulle göra: http://vimeo.com/16183655

Jag är generellt dålig på att utnyttja internet på det viset. Allt finns ju där om man letar.

Natten till igår var den värsta jag haft på väldigt länge. Jag vred mig från 22.35 till 03.30 någonstans. Inget var bra, för varmt här, för kallt där, tankarna snurrar fast man är trött. Gick jag promenaden försent? Eller ville jag helt enkelt inte att semestern skulle ta slut och försökte i ett fåfängt försök att förlänga den genom att vara vaken? Det undermedvetna vet ni... Hursomhelst hann jag knappt blinka innan radion drog igång vid 06.20.

Bussen var tio minuter sen, vilket genererade ångest eftersom jag skulle komma försent till kliniken. Visste inte huruvida jag hade patient eller inte direkt. Inte, visade det sig, mycket bra. Jag mådde knasigt hela förmiddagen, det kändes som att jag hade ett åskmoln i huvudet. Det drog vidare på eftermiddagen när jag hade sovit lite efter lunch. Därefter var jag oförskämt pigg resten av dagen och kvällen, förstod ingenting och funderade på allvar om jag blivit smittad och om det skulle bli ännu en sömnlös natt. På otroligt gott humör och speedad under kvällen. Kan dock meddela att jag somnade utan problem och har sovit skönt. Så det var nog bara temporärt.

Idag ska jag gymma igen, vilket jag i princip vilat ifrån under semestern och bara ägnat mig åt löpning av längre distanser. Löpningen genererar vadproblem (muskel-senövergång gastrochnemius, mest medialis och bilateralt - på sätt och vis bra) varför jag pinade mig själv med nålar innan power napen igår. Har återhämtat mig från gårdagens behandlingsreaktion och hoppas på ett smärtfritt intervallpass idag.


Ska du skriva en roman eller?

RSS 2.0