Mitt i

Ja, soldag. Njuter precis mitt igår nymalda kaffe bryggt i espressokannan nu på morgonen. Färdades i mugg på bussen i väskan, med lock. Varmt alla redan, men svalt inne på kliniken.

Hade mamma och gudmor här igår, trevligt. De fick varsin behandling och jag fick middag. Dagarna går, det är väl märkligt...? Trots att jag inte måste läsa något kvällstid, känns lätt avlägset och oförståeligt hur jag skulle hinna/orka det.

Jag är nog en endorfinaddict, så skönt att inte ha ont. Funderar på Lidingöloppet för tjejer (10km) är något för mig kanske. Alltså, mina ben (!), idag protesterar de och imorgon kommer det vara värre.

Bitterf*tta

Down, down, down...

Upp. Tjoho.

Det blir bättre sen.

Det är vackert väder idag, som raka motsatsen till mitt humör. Som ett hån. Som.. äh.
Jag spelade igår, med Marie. Jag var röd, hon rosa. Övertonerna blandades i akustiken, det sjöng i resonanslådorna.

Ja, det var en bra dag. Fick mig till och med en kaffekvarn, tada. Mycket angenämt, flera aspekter.


OMOTIVERAD.

Just samtal med farbror. Tack.

Duffel

Oh my vilken vecka (!). Lyckats pricka in riktiga hästpass på ortopeden och vandrat som en zombie kring åttasnåret på kvällen och ständigt kommit av mig i mina sysslor. Mm, men färdig där för ett tag nu.

Idag bara patienter och musik. Ska öva inför söndagens strapatser. Hoppas verkligen att det blir bra, jag och Marie har inte samkört direkt...

Midsommar hos farmor imorgon, det blir trevligt. Har inte träffat mamma och pappa på länge heller. Blir förmodligen fantastisk mat. Åh.=)

Jag har upptäckt flanellskjortor, kära nån så skönt.

Väldigt lägligt med ny väska nu när det regnar så fantastiska MÄNGDER.


24

Jag hade den mest fantastiska av födelsedagar! Faktiskt, minns inte när den var så lyckad senast. De flesta åren har jag jobbat, eller gjort något mer anspråkslöst än att ha kalas. Fejade hela morgonen och storstädade hela lägenheten, som jag har längtat! Det enda jag inte gjorde var väl att dra fram frysen och ta ner kökslampan för avdiskning. Dock, lampan fick sig en omgång lite senare när jag fick reda på att den var jättelätt att ta ner (vilket skämt, här har jag gått i snart 4 år och våndats över dess äcklighet och inte tänkt längre än jag vet inte vad). Det var pricken över i:t, faktiskt som en födelsedagspresent i sig.

Tårta, morotskaka, kaffekakor och biskvier producerades under veckan och på dagen D.

Tack alla som förgyllde min dag, oavsett det var med närvaro, telefonsamtal, eller facebookkommentarer. =)

Är dock trött efter helgen, eller hela veckan kanske snarare. Fix och trix. Jobbade kväll igår och imorgon kväll efter förmiddag på kliniken. Är vikarierande musiker på söndag också, öva öva..


Solen sken!!!
Duett

Bitterhet äter hål. "Du får passa dig som satan." - Veronica Maggio

Fick en musikalisk skjuts igår när jag hämtade nyckeln. Tack Maria för inspirationen, energi! Ska dit och spela idag, iih roligt! "Åh, jag är så glad att du är kvar i Stockholm! Kul med drivande människor."

"Du har inget val, musiken kommer tillbaka vare sig du vill eller inte. :) Låter toppen."

Rev runt bland mina noter, letade duetter, hittade massa roligt. Bland annat ett stycke skrivet för två violiner i slutet av 50-talet av en vän till min tidigare lärare och mentor. Vackra harmonier utan att vara töntigt. Vet inte om vi hinner till nästa söndag dock.

Fyller upp hålen, långsamt, men ändock.

Öppnade min kokosnöt igår, den var färsk och jättegod! Det kan verkligen vara grisen i säcken. Dagens uppgift hittills, sudoku och lite ord.Det är kokosmjölken ni ser i glaset bredvid.

Röra

På plats 06.45 idag. Värre än på ortopeden. Well, mindre måsten här. De går loss på rum nummer två idag, det som ska bli mitt behandlingsrum så småningom. Nu använder jag det som är färdigmålat. Väldigt oinrett än så länge, dessutom är listerna inte färdiga än, inte heller golvet, ska bytas. Jag vänjer mig långsamt vid färgen.

Mycket fix. Mycket som trampar vatten. Irriterande. Vill ha igång allt NU. Hemsida, logga, facebook, journalsystem, bokningssystem, marknadsföring. Blev plötsligt marknadsföringsansvarig tror jag.


Jag ska ordna, ordna och... ordna. Tvätt. Ehm, tankarna trilskas trots att jag skrivit listor. Suck.

Liite svalare idag, kanske jag inte ser ut som en ocean efter att ha varit på gymmet sedan.

Keith Jarrett

Mm, måndag igen.

Fast förra veckan var det ingen måndag, bara två söndagar på rad. Antar att jag tar igen det nu.

En och en halv mil rakt ut i skogen. Få stigar, massor av mygg (de avskydde mig), nästintill orörd natur. Väldigt stilla, väldigt länge. Kvistar som rev mina ben, ormbunkar som smekte dem. Andhämtningen i tydlig kontrast till tystnaden. Knak, insåg att jag skulle vara en värdelös ninja. Varma händer och salta droppar i ryggslutet.

Vi såg bomull på strå bland allt grönt lingon- och blåbärsris. Tur att jag lämnade mina lingon hemma.

Sola sig trött, sova med linser, hur dum får man bli? Något osynkroniserat.

Nu är byggjobbarna här, spacklar, målar, byter tak och golv. Blir finfint.


I synk i konst som form av medvetande. Du är inte så oförstådd. Vem tror jag att du är?! Eller jag, du, vem är vem? Eh.

Konserten i Köln, ge mig mer kvalitet av det slaget.

Sommarnattsdröm

Jag skrattar!

Upptäckte smultronställen i Stockholm igår kväll. Ett vattentorn i Sollentuna där man såg till Globen, en död stad, en pizzeria med grym kebabrulle, en sjö med klippor och badande (!) ungdomar. Fantastisk solnedgång.
Det var varmt, röd frotté och utsläppt hår. Och en nyponros.

Ringde farmor och pratade om vin i kaffekoppar. Vi skrattade.

Jag måste ta hand om kycklingen idag.

Hon flyttar imorgon, märkligt. Men nu är det sommar.


Natten var god men kort. Det blir ljust så fort.

Doctor of Naprapathy

Jaha, då har jag mina andra yrkestitel, knappt 24 år gammal. Den andra är ju lite coolare dock, undersköterska smäller inte riktigt lika högt som dr of naprapathy. Det heter faktiskt så, en titel från USA. Även om man bara säger naprapat i Sverige och lägger till leg. framför om ett år.

Examensbalen i lördags var väldigt rolig och väldigt varm. Njöt under förmiddagen av att bli fin i håret genom min kära fasters flinka fingrar som jobbat på teater i många år. Hon var klar på 1,5 timme (!) när jag hade haft åsikter. Efter det var det Sofias tur att bli lockad och fixad medan jag lade make up och krånglade på lösögonfransarna. Kära nån.

Ja, jag har fortfarande ont i fötterna. Kunde knappt gå från Grand Hôtel till Café Opera när det var dags för efterfest. Efter någon plågsam halvtimme där bytte jag till sneakers och överlevde på det viset.

Väntar bara på att allt ska lugna ner sig nu.

Vill komma i fas igen, måste ju städa. Vill göra om, ändra rutiner i mitt liv. Det är nytt nu. Mm.