Första advent - i Göteborg

Mitt tåg tillbaka till Stockholm avgick 8.02 imorse. Mitt problem var att det skulle komma in 12.52 till Stockholm. Min omdugga i manipulation började kl.13. Det var ju inte mycket att göra åt, jag försökte ringa och styra om osv., men inget gick igenom. Hur som helst kom jag till skolan tillslut, med andan mer eller mindre i halsen och det där stressade Stockholmsuttrycket i ögonen som säger; "alla sega människor borde omedelbart transporteras...gaah, undan!". Men det var helt onödigt att jag stressade mentalt, för lektionen (som duggan visade sig mer likna) började i princip när jag kom, för min lärare var upptagen med annat under den första halvtimmen.

Hur som haver så har vi (E&M) som nästan alltid haft en lugn och avslappnad helg med mycket sömn. Men eftersom det var första advent travade vi några varv runt Liseberg bland 5 miljoner juleljus och jag köpte torkat renkött för alldeles för mycket pengar, som jag dessutom glömde i Edwards kyl. Tur för mig att han inte tyckte att det var så gott...Vi glöggade i lördags med några kompisar till Ed, Max kom också förbi en sväng innan han skulle se premiären för Trollflöjten på Göteborgsoperan (!). Mycket trevligt, även om jag misslyckades med min egentligen fina kaka, jag var jättearg.
Vi tog igen Maxtiden på söndagen genom att gå på gudstjänst i Vineyard på eftermiddagen och sedan äta middag tillsammans på ett fik, det var också kuligt.

Hipp hipp hurra för helger!

Vila...?

Visst är väl helgen till för att vila upp sig? Jag har uppenbarligen inte riktigt fattat det där. Jobbade fredag kväll och lördag dag, sov som skit natten emellan och gick dessutom ut med Martine på kvällen. Igår, söndag, red jag på förmiddagen, tränade på kvällen och hade Johanna på te efter det. Men gårdagen var mer av en powerdag i jämförelse med de andra. Vann över min bråkiga häst som sparkar i väggen och bockar med huvudet när tränset ska på. Hon är expert på att bita ihop och att hålla mulen utom räckhåll, men jag var envisast.

Vi har satt ihop en power point-presentation idag inför redovisningen av vårt arbetsplatsbesök på Skanska. Det jobbigaste är att det tar sådan tid när man är fyra kockar, alla tycker och tänker.
Helt enkelt tur att det snart är jul, jag vill baka lussekatter. Så blir det nog i Göteborg i helgen, och glögg, mm.

Amaryllis = jul, snart.

Så var även den här helgen slut, ungefär lika slut som mina ben är efter ridningen idag. Mycket trav = mycket upp och ner i sadeln.
Jag har faktiskt tagit mig en power nap nu på eftermiddagen, är inte det den skönaste sömnen? Även om den varar ytterst kort stund ger den enormt mycket mer livskraft, fantastiskt.
Nu ska jag snart åka till kyrkan, blir trevligt och bra. Jag och Edward ölade med en av hans barndomskompisar och hans respektive på en pub i fredags. Mamma och pappa fick vänta på oss utanför mitt hus i bilen dagen efter när vi hade handlat utan koll på tiden. Men vi svängde ihop lite fika med varma mackor och ostkaka till kaffet innan de skulle åka och uppvakta morbror Jan som fyllt 50. Vi hade riktigt trevligt, jag fick dessutom en piccorino (en italiensk fårost) och en amaryllis. =) Puss på dem.

Jag har dugga på torsdag, tror jag. Känns sådär jobbigt, eftersom jag inte kommer klara den antagligen. Vi fick de sista manipulationsgreppen i måndags, en lektion som jag inte var med på. Massa saker man ska komma ihåg och öva på, skulle behöva öva jämt. Vad behöver man inte öva på? *suck*
Menar de att jag, JAG, ska vara färdig naprapat om 1½ år..? Give me jullov.

Derma

Jag kommer aldrig att vänja mig vid tentaplugg. Jag kommer alltid att göra massa annat och sitta och stirra i anteckningarna emellanåt och komma på att jag bara låtsas läsa. *suck* Men det blir bra när det är över, imorgon eftermiddag. Den här gången handlar det om dermatologi och venereologi, alltså hud- och könssjukdomar på svenska.

Åkte till Örsta gård imorse och hade ridlektion. Roligt och lärorikt. Och snart, nästa gång, kommer jag och min 28-åriga dam Godiva komma överens i boxen när det ska tränsas. Hon var sjukt tjurig och godissugen idag, och lerig.


Allhelgona

Jag har verkligen haft en fantastiskt lugn och skön allhelgonahelg efter en för mig uschligt mentalt stressig vecka. Ed var här och förgyllde min tillvaro, vi tittade mest på film och drack varm choklad.

Just nu har jag något i örat som sprakar, antagligen vatten.

Har kommit igång ordentligt med både ridning, boxning och annan träning efter min långa sjukdomsperiod. Så skönt. Fast jag har tendens till smärta i båda höfterna just nu, så jag får ta det lite lugnt. Det beror nog främst på att vi under hösten haft en hel del manipulation som vi övat på varandra, ingen hit att bli för rörlig. Blir väl människa igen om några år när jag jobbat ett tag.

RSS 2.0