Luft

Tentan avklarad utan problem, fys2-tentan tillbaka med bra resultat, börjar bli frisk på riktigt (hoppas jag). Känner mig på riktigt bra humör. Födelsedagsfest igår, minst halva klassen var där vilket innebär typ 40 personer. Galet trevligt i den där femman på söder, härligt livlig diskussion runt köksbordet..

Ikväll är det fest igen, adressen har jag inte än, men massa musikfolk, producenter, musiker osv. Liveband ska det bli, intressant det där tycker jag. Snart dags att putsa fjäderdräkten...

Har hunnit öva en hel del också idag, fiol. Skönt, ska snart ta lite nya tag. Ska spela om två veckor, då behöver jag kunna det där som jag inte kan. Jag har inget direkt överhängande just nu, så skönt.

Blir bjuden på middag ikväll, i mitt eget kök, nice..=) Känner mig omgiven av underbara människor. Tack!

Nattankar

När man behöver det som mest, får man det som minst. Sömn.
Jag har tenta imorgon, är inte ett dugg nervös, är relativt trött och borde utan problem somna sött på kudden, men icke. Är det murphy som är i farten?

Tankarna virvlar såhär i förändringens tid. Fast det kanske är som det ska vara..

Imorgon, efter att dagens strapats är avklarad ska jag gå till söder, till Hornsgatans hälsokost. Dags för en liter Mivitotal.

Jag har ringt hur många samtal som helst idag. Till en spaanläggning i Västerås som vill hyra in en massör, men jag tror att jag struntar i det erbjudandet. Massa saker som talade emot, kanske får till något här i närheten istället. En klasskompis som har kontakter.. Kämpat mot Danderyds sjukhus telefonsvarare också, galet att det ska vara så svårt att få tag på folk. Nya tag imorgon...

"Påsklov"

Just hemkommen, haft klinik på kvällen. Svängde ihop några våfflor till middag, dagen till ära. Fy, vad gott det är när de är sådär knapriga..
image26

Jag har bestämt mig, nu ska jag sluta vara sjuk. Hoppas det funkar.

Heldag hemma imorgon. Mikrobiologitenta på torsdag, skönt att ha hela dagen. Min förhoppning är att jag ska lyckas hålla disciplinen och koncentrationen på tillräckligt hög nivå för att banka in den där skiten. Varit äckligt bortskämd med att hittills kunna plugga i sista stund utan att det påverkar mina resultat märkvärt, men någon gång ska väl turen komma till mig när det gäller att få IG skrivet på första bladet. Men det dröjer nog. Den här gången är inte den i alla fall.

Det är snö i Stockholm, lite sent kanske, men ändock. Jag tycker om snö. Nu ikväll var den sådär hårt packad efter en dag i plusgradigt solsken och en kväll under isande minusgrader, på de ställen där solen inte gjort rent hus under dagens lopp. Jag är trött, borde gå och lägga mig.

Hade en riktigt trevlig helg i Västerås. Hann med både det ena och det andra. Storhandla, snacka skit med Sofia under tiden, gå på Linas födelsedags-/inflyttningsfest (mycket trevligt), träffa Blanche, umgås med min familj, familjen Bechtel och deras energiska barn, äta massa god mat, må illa, ha dåligt samvete för all mat och allt godis. En bra helg helt enkelt.

Kräsen

Det var ordet hon använde, Blanche. Kräsen, när jag ringde för att konferera angående en jacka av märket Haglöf för 2500 kr. Inte elakt, sarkastiskt eller fördömande, endast konstaterande. Det är nog sant, man blir som man umgås..
Samtidigt har jag längtat länge efter en ny jacka, anser dessutom att jag har lite jackbudget eftersom jag inte köpt någon riktigt jacka sedan jag var 16. Och den var på rea.
Imorgon ska jag åka hem för att åka till Sätrabrunn och spendera ett dygn på deras spa med mamma. Det ska bli så skönt. Vårt paket heter "energikick", hoppas verkligen att det är det. Mamma och jag ska mellan behandlingarna sitta och sticka, filosofera och bara ha det bra.
Sista mikrobiologiföreläsningen idag, tenta nästa onsdag. Skönt med lång inläsningstid. Blir nästan som lite lov när det inte är vrålmycket att göra.

Jag ska åka hem över påsk.

Skidor & roligt nästan jämt

Jag har just kommit hem. Gått hem från kliniken inne i stan. Gick in tidigare idag. Nu har jag ont i mina trampdynor.

Det var skönt att vara hemma. Hann med väldigt mycket, men inte det jag skulle. Fast är det inte alltid så, eller är jag så fruktansvärt oplanerad? Kanske svårt att säga nej, eller att ha tillräckligt med karaktär. Men jag fick åka skidor, så jag klagar egentligen inte, bara lite. I Kungsberget låg snön lika konstgjord som den var verklig. Grader runt noll, en plus. Min stora uppgift den dagen var att ta hand om Magdalena, fixa, vara mamma blandat med snäll kusin, och lära henne åka skidor. Hon lärde sig väldigt fort, ramlade inte en enda gång i varken liften eller de gröna backarna. Vi tragglade där fram tills jag märkte att det var dags att höja blodsockernivåerna hos damen. Efter lunchen drog jag ut henne i både blå och röda backar, hon klarade sig fint för det mesta. Men det var jag som fick med ryggsäckar och henne i ena staven "skata" i den plusgradertunga snön mellan backens slut och liften (vilket var en liten bit om man ramlade i slutet av backen och hade absolut noll fart därifrån). Vi var helt färdiga båda två när vi kom hem, av olika orsaker dock.

"Här får du av mig" sa pappa när jag kom hem från kyrkan igår eftermiddag och räcker fram ett nytt (!) våffeljärn. Under frukosten nämnde jag att jag skulle vilja ha ett och har letat på Myrorna både en och två gånger. Jag har blivit såld på toast, och våfflor är sjukt gott (gjorde med morötter och havregryn idag). Gesten är så fin, jag blev väldigt glad.

Jag tycker så mycket om min familj.

RSS 2.0