Skira timmar

Vandrar hemåt i solskensblåst
En flicka flyger genom luften
ovanför en studsmatta
Håret fladdrar fritt

Snart utslagsdags
knopparna väntar
på den rätta dagen

Livet ska återvända
är det tänkt

Flex

Ok, tenta nu igen. Ortopedi över högt och lågt och det är nog tur att det inte är det jag ska bli... Fast det borde ju vara jag som spikar denna tenta om någon med tanke på vart jag jobbar.
Jag har inte läst tillräckligt, jag har gjort massa annat, jag har besök och jag får skylla mig själv. Undrar om den dagen någonsin ska komma då jag känner att jag inte behöver läsa dagen innan en tentamen med stort T. Iiiiih.

Jag hade två patienter som hade ont mellan skulderbladen och i nacken idag, men jag behandlade ganska olika, det är det som är så roligt..Allt är dock så komplext att jag börjar undra om det någonsin kommer falla på plats. Detalj efter detalj kommer till ytan för att komplicera helhetsbilden ytterligare. Blev predikad för idag om att se till helheten samtidigt som man måste kunna peka ut en eller flera vissa strukturer som orsak till problemet. Även om man aldrig kan komma med en absolut sanning. Det känns ibland övermänskligt att ställa de rätta frågorna för att få de rätta svaren, göra rätt tester och tolka svaren, ge en adekvat behandling och samtidigt se till hela människan med hela hennes vardag, vanor och inställning.

Nu ska jag läsa om barnortopedi.

Råttor

Nu har det hänt. De vidriga små parasiterna har tuggat sönder ett par av mina favoritskor. Riktigt kände hur mordlusten ökade markant när jag upptäckte deras räd inne i förrådet.

De har bitit av remmarna på ett par jättefina läderflip-flop i svart och brunt. Känner för att ha ihjäl odjuren med mina bara händer. Men jag kommer antaligen inte åt dem, så jag har just inhämtat två stora fällor. Ska strax gillra dem, så fort osten har tinat.

Jag borde göra om där inne, lätt oordning och hälften är inte i kartonger, vilket det borde. Så jag får väl skylla mig själv, kanske.Levande råtta          Död råtta, så blir det.

Påsk(lov)

Sista aktiva dagen i Stilla veckan och jag känner att min vecka har varit allt annat än stilla. I år igen.

Någon gång skulle jag vilja åka iväg på retreat hela påskveckan, komma in på djupet för att försöka förstå vad den faktiskt innebär, på riktigt. Han som regerar, även över döden, är värd så mycket mer. That's something....--> Joh. 3:16

Jag åker till Västerås under en av morgondagens arla timmar. Känns som att tiden återigen springer ifrån mig så fort jag är hemstaden. Hinner aldrig träffa alla som jag vill träffa. Samtidigt behöver jag tiden till annat. Tenta om en vecka igen och dessutom behöver jaget ta det lugnt. Jaja, tyvärr får jag inte se Max förrän jag ämnar komma till Göteborg som det ser ut, vi lyckas gå om varandra nu i helgen eftersom jag måste tillbaka och jobba.

Jag har en, eller flera möss i mitt förråd. Kul så länge de inte äter på mina skor.

Hopp hopp

Nu har jag gjort mina första smoothies och är helt enkelt kär. Naturell yoghurt blandas med nötter, frukt, grönsaker och andra smaksättare i oändlighet. Igår blev det en jordgubbs- och banansmoothie, väldigt enkel med riktigt fräsch smak. Imorse en med blåbärssoppa, banan, rågflingor, mjölk och yoghurt. Tyvärr lite för söt, mindre blåbärssoppa kanske.

Nu ska jag hoppa hopprep.

RSS 2.0