25h-dygn

Ännu en vecka har passerat, jag har äntligen fått min efterlängtade CSN-pengar och känner mig någorlunda välbärgad i typ ett par dagar till innan jag ska betala hyran.
Thomas har varit här sedan i onsdags, det var skönt att äntligen få träffas lite mer än knappt två dagar. Visserligen har han jobbat både lördag och söndag, men vi kunde ses en del on, to och fre.

Vaknade halv nio, trodde jag och skuttade glatt upp ur sängen. Men efter ett tag insåg jag att hon bara var ca åtta och att jag hade vunnit en timme. Älskar den känslan, för det händer bara en gång per år att man får en hel timme till och dygnet får helt plötsligt 25 timmar. Hur många gånger skulle man inte behöva den där extra timmen?
Idag uttnyttjade den för att hinna städa ordentligt, eller diska ur ugnen som var nerkladdad med fastbränd grädde, eller äta frukost i lugn och ro..
Daniel kom kl.14. Vi drack två kannor te och pratade om hur sugit det är att plugga mitt i terminen, hur man tappar sugen lite och hur gott det är med falukorv de lux. Åkte sedan in till Betlehemskyrkan, gick på BK3, pratade lite med Tomas och åkte hem till Thomas. Jag borde plugga jämt.

Mitt-i-terminen-tankar

Jag är sugen på kladdkaka...Jag och Thomas ses typ aldrig, varannan vecka två dagar kanske. Visserligen har jag att göra ändå med allt intryckande av ben och muskler, men det är tråkigt och inte särskilt hälsosamt för relationen. Vi ska ses nu i alla fall, han kommer imorgon eller på torsdag och är hos mig över helgen. Blir till och ligga i innan så att jag inte måste plugga så mycket när han är här.
Nu har jag just druckit en god kopp kaffe och ätit en hembakt bulle och en hembakt smörgås, båda sådär härligt mellanvarma (micro). Snart ropar böckerna av längtan efter mig, hittills har de bara viskat lite men det börjar övergå i starkare nyanser, hurra.
Jag skulle mycket hellre spela fiol. Gör det alldeles för sällan. Tänker på min käre lärare och får dåligt samvete över hur jag sakta glömmer mycket av det han lärt mig. Får ta paus i plugget och spela helt enkelt. Tror jag ska ringa honom.

Studio 54, bokhylla, digitalbox

Tentan gick helt okej, godkänd åtminstone och det är det som räknas (typ).
Har man haft tenta på en fredag är det i princip obligatorisk utång på kvällen. Igår var vi först hemma hos en tjej i klassen, riktigt trevligt. Sedan svängde vi förbi Fridays på stureplan för Marias måstedrink. Efter någon timme runt ett trångt bord, i en i och för sig mycket trevlig miljö, var både jag och Johanna mer är sugna på dansgolvet och propsade på att gå vidare. Tack och lov skedde det efter mycket om och men. Vi släntrade vidare till medborgarplatsen och studio 54, där resten av naprapathögskolan höll till. Kul att känna igen så många. Jag hade stundtals vansinnigt roligt och kom inte därifrån förrän kl. 03. Jag var inte hemma förrän 04.20 och somnade 04.40 skulle jag tro.

Det jobbiga var väl att pappa skulle komma kl.11, roligt verkligen, men lite jobbigt ändå. Mimmi tvingade sig upp halvelva, kissar och äter en tallrik fil. Prick 11 är kaffet färdigt, men pappa kommer inte förrän tio över. Känner mig allmänt mosig, mest pga bristen på sömn. Vi fikar lite och så ska vi igång. Pappa kom för att hjälpa mig att sätta upp en två meter lång bokhylla som hör till min säng. Alla delar fanns inte med när jag köpte den, så vi skulle klura ut en specialkonstruktion och få det hela att fungera. Halv ett åkte vi till Bauhaus och hittade vinklar, bult, mutter etc. Vi var inte klara där förrän efter ca två timmar, vi åt på Max och åkte sedan till Willy's så jag fick handla lite mat. Väl hemma var det bara att sätta igång med projektet. Vi (pappa) borrade i både säng, vinklar och hylla. Jag höll mest i och fick allt spån på mig, både metall- och spånskivsspån. Dessutom kom det över hela golvet, det är nästan som att ha miniglassplitter överallt. Tack och lov kom jag på den brighta idén att täcka över skrivbordet med stereo, dator och annat teknologiskt, annars hade det nog inte blivit så bra.
Men vad bra det blev! Säga vad man vill om att min pappa är lite yxig i sitt sätt att lösa saker, men den här gången blev det väldigt bra, i princip..=)

Har dessutom fått tv idag, fast jag har inte fått igång det hela. Undrar om min tv inte är anpassad ordentligt, eller om det är jag som är dålig. Mycket möjligt att det är det senare som är sant.

Dan före dan

Fast före tenta och inte dopparedan som är mycket trevligare.
Jag har bakat ett gudomligt bröd idag. Hurra för ugnar! Blev inspirerad av receptet på havregrynspaketet och gjorde som det stod i princip. Bytte ut socker mot honung, en hel del vetemjöl mot rågmjöl och gjorde kakor av degen istället för att platta ut den i långpanna, mest för att jag inte har någon. Den färdiga produkten skulle man kunna kalla för råghavrebräck, typ..=)Mumma..

Ja, det finns alltid ursäkter för att inte göra det man ska, plugga oftast. Men jag tyckte att jag faktiskt gjorde väldigt bra ifrån mig igår, pluggade hela dagen förutom när jag lagade mat. Jag tror att jag kan det, kanske en liten övertro på mig själv, time will tell.

Fasligt skönt är det i alla fall att sitta ensam i sin lägenhet i två dagar utan att behöva gå till skolan och proppa huvudet fullt. Det är nästan rekreation, mest för att man får vara ifred, slippa vara social och göra vad man själv känner för. Jag gick en promenad igår eftermiddag. Hittade ett fint stråk längs med vattnet som jag inte sett förut. Följde den relativt smala grusvägen en bra bit och hittade mitt träd. Det är en tall. Den har kanske stått rakt upp en gång i tiden skulle jag tro, men nu ligger den som en liten bro ut över vattnet. Grenarna är sådär vackert krokiga och kronan härligt buskig. Ingen större insyn, men fin utsikt. Störtförälskad på en gång. Jag kravlade mig ut på stammen och hittade en klyka där man satt riktigt skönt. På sommaren ska jag sitta där, filosofera och läsa böcker.

Min lägenhet

Nu har jag fått bilderna som Lina tog på mig och min lägenhet. Hon tyckte prompt att jag skulle vara med på alla bilderna så att man ser att det är jag som bor här. Mimmi in action liksom.
Och här har ni dem.

image14
                                   Mimmi in da kitchen

image15
                                          På toaletten

image16
I myshörnan med Sofia och hennes vänt i häcken

image17
Min entré och mitt köksfönster

image18
              Och såhär drygt är det ofta att låsa och låsa upp min dörr.

Många bilder på mig, egotrippat till max.

Williamdop

Idag har jag sett min nytillkomna kusin William för första gången, trots att han föddes i typ maj. Riktigt söt tjockis till bebis..*mys* Ett dop i ekumenisk anda i Katarina kyrka. Mamma Rania är av ortodox kultur och pappa Johan kommer från sedvanlig (i Sverige) protestantiskt kristen tradition. Vilken skillnad det är på dop, och familjer. Ranias familj var med under hela dopet och tog kort och hjälpte den lilla familjen med på- och avklädning av den lille etc. Helnedsänkning blev det av William som faktiskt, trots att han enligt fadern vanligtvis är väldigt lugn och snäll, började gråta sådär hjärtskärande och hela församlingen ler och mumlar; " naa..ojoj..".
Det var ett riktigt ståhej, men väldigt roligt att få vara med om något annorlunda.

Nu är jag trött känner jag och klockan är bara halv sex. Sov inte jättebra i morse. Jobbigt, snart kommer Thomas från jobbet och jag har inte pluggat något alls idag. Jag har väldigt svårt att plugga när han är här.
På måndag kommer Johanna, hon ska på studiebesök på TV4 och Sveriges Radio (tror jag) med journalistprogrammet från Sundsvall. Hon ska bo hos mig, kuligt. Men jag MÅSTE ha disciplin att plugga ändå, annars kommer inte den här tentan att gå bra. Uscha..På fredag är den, anatomi - bål och huvud.

Jag har fått en ugn!!!! Helt otroligt. Vi hade en gammal ugn i vår husvagn förut som vi sålt. Men vi känner de som vi sålde den till, pappa (som inte skäms för något) ringde och frågade om de hade den kvar och om de ville sälja den till oss igen..=) Nu står den här i mitt kök, den är ful, gammal och helt funktionsduglig. Kom på att måste skaffa mig några ugnssäkra formar. Hihi.. nu kan jag baka bröd, kakor och bullar...=)

M. sternocleidomastoideus

Imorgon har jag min nästsista föreläsning innan tentan nästa fredag. Känns skönt att se ett slut på hur mycket vi ska kunna till dess..Nästa vecka har vi bara palpation, praktiska lektioner.
Känner en lätt panikkänsla, lite jobbigt faktiskt. Men det ska gå det här också, bättre eller sämre. Helst bättre.
Det är ju grunden, anatomin, det är det som våra kära lärare "kräver" att vi ska kunna på våra fem fingrar. De kan det verkligen, pratar strukturer, förhållanden, nervplexan och nackrosetter som rinnande vatten. Jag blir nästan avundsjuk, eller jag blir det. Jag vill kunna allt det där, nu. Helst utan att behöva jobba för det, vill bara att det ska finnas inuti mig naturligt. Tackar vördnadsfullt för att vi har bra lärare som kan sina saker, kan svara på frågor osv. Tänk, på gymnasiet, där var det verkligen inte alla som kunde svara på frågor. "Eeh.." blev svaret ofta och någon substanslös förklaring istället för att säga att de inte visste, helt värdelöst.

Känns som att man aldrig pluggar tillräckligt och alltid i sista stund. Kommer man någonsin att lära sig?

Mums!

Idag har jag tränat (lite stolt som vanligt). Jag gjorde rödbetssoppa till middag, jättegott, men tyvärr står man sig inte jättelänge på det trots smörgås till osv. Så till plugget, vilket helt plötsligt har blivit massor igen, drack jag te och en macka. Fortfarande hungrig, resulterade i att Mimmi gjorde gröt.
Jättegod blev den!

Fiberhavregryn
Solroskärnor
Torkad mango
Lite lite smör

Koka ihop och servera med mjölk, mums vad gott det blev. Tror att jag hädan efter ska äta det där varje morgon. Behöver ingen sylt eller något på gröten om man har någon torkad frukt i, jättesmidigt.
Nu ska jag sova, är så trött efter en intensiv föreläsnings-palpations-cykla hem-tränings-laga mat-pluggdag.

Måndag

Helgen som var var den sista på väldigt länge som jag inte hade något alls att göra i pluggväg.
Lina och Sofia  var som sagt här. De kom i lördags, trångt blev det... =)Lina tog lite bilder på min lägenhet, så kan jag äntligen visa världen (alla de som inte varit hemma hos mig) hur jag bor. Tyvärr har jag inte fått dem än, men de kommer att finnas här så småningom.
Vi hade trevligt tillsammans, gick till Soft på kvällen efter en middag på färdig pastasås (dock med iskivade champinjoner och lite bönor) och god, välkokt pasta enligt Lina (tack). Till det drack vi ett vitt vin med en touch av päron, gott även om det kanske inte passar sig egentligen, who knows and who cares?
Har nog aldrig varit med om två (mest en) tjejer som varit så veliga i val av kläder. Och inte kunde de bestämma sig för vad jag skulle ha på mig heller. Tröttnade efter några ombyten och tog en av de första outfiterna, brukar ju bli så.

Heldag i skolan idag, lite drygt och vaknade inte riktigt förrän efter lunch när jag inhandlat och inmundigat en god kopp kaffe. Cyklade hem i rasande fart som vanligt och gick efter en liten stund hemma ut och sprang. Skönt, fast jobbigt. Sprang längre än vanligt, tappade nästan bort mig igen och sprang nog lite fortare än jag gjort tidigare. Riktigt seg i benen faktiskt. Kommer att ha träningsvärk imorgon, då är det som värst att cykla till skolan. Benen skriker att man är dum i huvudet som utsätter dess stackars musklerfibrer för detta trauma, hotar nästan med att strejka.

Imorgon kommer Sofia och hälsar på mig, det blir roligt.

RSS 2.0