Snart...

Nu är det inte så långt kvar. Tror jag bara har sju arbetsdagar kvar på Ankaret där jag tillbringat min vakna tid det senaste året. Känner hur det närmar sig, skickar in blanketter till csn, kollar upp dittan och dattan, river ur skåpen hemma och rensar (skitdrygt). I helgen ska vi ha en fest hemma, för mig och Max (min äldre bror), vi flyttar båda två. Han till Götet och jag Stockholm. Konstigt, nu kommer vi aldrig ses typ, hittills har han bott i stan i alla fall.
Men det ska bli skönt att flytta, slippa pappas tjat om man har ringt dit och kollat det, jag kan bli helt galen på honom när han håller på så. Men det är väl bara omtanke. Skönt att få städa när jag vill, laga min egen mat, vika min egen tvätt. Dock kommer man väl att spy på alltihopa efter ett tag, men just nu känns det lockande nytt.

Alldeles förskräckligt dyrt är det att gå den där utbildningen, jag insåg nu för en stund sedan att jag måste betala 78 000 första året. 15600 måste jag punga ut ur egen ficka bara sådär. Lånet från csn täcker inte hela kalaset. Vilken tur att man är så stört tät...*bah*


Jeans

Jag fick ledigt! Yeah...inte alltid det går igenom. Det var trevligt eftersom min Thomas idé om att åka till Vingåkers factory outlet och spendera en del pengar gick att genomföra. Jag hittade ett par underbara Nudie-jeans, tyget är vävt på ett sätt så att breda ränder framträder på ett diskret och stilfullt sätt. Helt otvättade och riktigt tighta, sköna jeans som kommer att bli (eller har väl redan blivit) mina favoriter för en tid framåt.
http://www.nudiejeans.com/collection/#/content/superslimkim
(Jeansen heter dry stripe)

Synd att det är så dyrt med jeans, det som är både så skönt, praktiskt och snyggt.
Well.. fyndade lite också. Hittade två träningslinnen för dryga 100-lappen styck, tyckte i alla fall jag var billigt.

Lägenhet

Tänk vilken tur det var att jag satte in en sökesannons i DN. Dagen den var inne fick jag sju svar, olika varianter. Inneboende, egen lgh, vindsvåning etc. I lördags skulle jag till Stockholm, firade lite med släkten på skansen, trevligt för övrigt. På morgonen ringer en kvinna vid namn Kattis. Hon berättar att hon har en lägenhet i botten av sin villa som är nyrenoverad och jättefin, 5-10 minuter med cykel till freskati. Jag bestämmer mig för att åka dit och titta på den, skulle i alla fall titta på två andra lägenheter. Tur för mig att jag gjorde det. Jag var hur trött som helst när jag kom dit på kvällen, hon visade oss (mig och Thomas) in i lägenheten med egen ingång och tillhörande altan med kvällssol (!). Verkligen jättefin, allt var nyrenoverat, golvvärme i badrummet, keramikhäll i köket som dessutom var som ett eget rum. Jag kände på en gång att, här kan jag bo. Framför allt när det är cykelavstånd till både innerstan, havet och bad, och skolan. Trevlig var hon dessutom, distriktsläkare, de har väl social kompetens, eller.. hon hade det i alla fall.

Känner hur jag står i startgroparna nu, får börja säga hejdå till folk på jobbet som går på semester som jag inte hinner träffa innan jag flyttar, kollar som en idiot på blocket efter diverse grejer som jag behöver etc.
Men nu är jag trött, ska antagligen till Vingåker med Thomas imorgon och fylla på lite i garderoben.. hihi.

image10
Vi tycker om varandra.

Sthlm - here I come

Jag kom in! Fick jag veta i måndags, verkligen jätteroligt. Äntligen har jag det bekräftat, jag ska gå på naprapathögskolan i höst med start 8/8.
Det där med bostad har oroat mig en del. Satte in en sökesannons i DN till idag (240 kr för en liten sketen textannons!) och det gav resultat. Hör och häpna, jag har fått sju erbjudanden idag. Jag trodde inte att jag skulle få ett enda. Det är framför allt ett som är speciellt lockande, bra hyra, bra område, sådär avstånd till skolan, verkar jättemysigt. Jag kan inte sova, ligger bara och tänker på allt det där. Irriterande, ska upp och jobba delad tur imorrn, 8-13 och sedan 16-21. Fy, det är verkligen helt värdelöst. Måste sova nu, annars blir det inge kul alls imorgon...

RSS 2.0