Hönsgödsel

Posten har kommit, men inget besked från naprapathögskolan, trots att de sa att det antagligen skulle komma idag. Stört, jag ville ju ha det, nu!

Haft en effektiv dag idag, så härligt med sådana. Thomas sov här inatt, han skulle jobba idag, så jag sympati-gick-upp med honom halv åtta. En ganska bra tid att gå upp, även om det var lite grusigt i ögonen. Man kommer igång så bra, före kl.10 hade jag dammsugit i vardagsrummet och tagit disken. Jag har även gått 8 km stavgång, drygt faktiskt. Framför allt för att mina stavar låter så förskräckligt, får ont i huvudet av ljudet efter ett tag. Men det var skönt, lagom molnigt med lite vind, perfekt. Nu på eftermiddagen har jag bakat biskvier, roligt att testa något nytt. Hade lite cointreau i smörkrämen, det gav en svag touch av apelsin som kommer mycket bra överens med kakaon och det andra gottiga i den lilla bakelsen. Har inte doppat dem i choklad ännu, måste stå i kylen en timme först.

Oscar, min katt, kom på besök ute i trädgården. Han är i allmänhet väldigt gosig, fast nu var han inte så trevlig i pälsen. Han har en förkärlek för att rulla sig i rabatter, bli helt jordig och sedan komma och pocka på ens uppmärksamhet. Denna gång hade han rullat sig i hönsgödsel, vilket jag inte upptäckte förrän jag hade lyft upp honom i knäet och kliat honom en liten stund. Usch, vad hela jag luktar illa.

image9
Bajskatten

Naprapat

Är det något att bli? Jag tror det, för mig i alla fall. För kanske tio minuter sedan ringde jag till skolan och frågade om man kunde få antagningsbeskedet innan det trillade ner i brevlådan. Skulle behöva det eftersom jag måste säga upp mig på jobbet, en månads uppsägningstid. Men de sa att det inte gick, fast, beskedet skulle komma idag, för de skickade iväg det igår med a-post, senast på måndag. Usch, kan inte posten komma snart? Varför dröjer det alltid till fram på eftermiddagen innan posten kommer här ute?
Jag har ingen bostad.

Det stör mig lite. Eller ganska mycket. Man försöker lägga ut nät överallt, frågar alla man träffar om de känner någon i stockholm som skulle kunna tänka sig att hyra ut till en söt och glad tjej i 20-årsåldern. Klart jag får en lägenhet så småningom, men innan man vet hur det blir känns det lite sådär. Ingen trygghet direkt, men det löser sig, jag får vila i att Gud leder mig på den bästa vägen bara jag är villig att gå den.

image8
Mimmi i framtiden?

Regn

Det känns som att det inte är midsommar om det inte regnar, eller hur? Jag har visserligen jobbat de senaste tre midsomrarna, så för mig får det gärna regna..=) Men, lite sol vore ju inte dumt.
Jag är som van vid det (som norrlänningen skulle ha sagt), att det är sol alltså. Har förlustat mig på menorca i en vecka, nice. Jag och Thomas åkte dit sista minuten, ospec. Det kuliga i kråksången var att vi hamnade på ett jättefint lägenhetshotell med 200 m till havet, 2-3 km från en av de största städerna, bra standard, halvpension (!) i bufféform, städning och bäddning varje dag, pool och trevlig personal osv. Det var riktig avkoppling, slapp tänka på att laga mat, bara vara med varandra och göra roliga saker. En av de roliga sakerna var att hyra bil en dag och åka runt den lilla ön. Det finns hur många naturliga stränder, vikar och laguner som helst. Det är bara att göra en avstickare för att få sig ett dopp, visserligen var det lite kallt, det tar ju sin lilla tid innan havet har hunnit värmas upp ordentligt.

image7                 
 Thomas och jag i full färd med att utforska vårt närområde första dagen.


Känner för lite middag nu tror jag...

Studenten

Idag är det ett år sedan jag tog stundenten, konstigt egentligen. Just kommit hem till min bror efter studentuppvaktning av min lillebrors tjej, Therese. Det är så varmt!! Men man ska inte klaga, värmen var efterlängtad av mig med flera. Klockan tickar.. imorgon har jag min sista uppspelning hos min fiollärare Friedrich. Övat som en gris till det där, men vi får se hur det går... Innan dess ska jag sjunga på ett bröllop, några välkända sånger och sedan betalning, lättförtjänta pengar. Ledig i två veckor nu, så sjukt skönt. Jag har nog inte varit ledig sen studenten typ, jobbat konstant känns det som, alla storhelger, obekväma arbetstider etc. På måndag tar jag och Thomas flyget till Menorca, en vecka, skönt...
Nu pockar de på min uppmärksamhet, ska äta tårta, brorsan fyllde år igår. Mm...

RSS 2.0