Roadtrip

Åkte till Västerås i fredags kväll och fikade med pappa, mamma var ute på vift hon med. Packade bilen på lördag morgon, hämtade Blanche på Drottninggatan och drog iväg mot Strängnäs, en stad som varken hon eller jag någonsin varit i. Vi fixade en stuga, som visade sig vara lika stor som bilen, ute på en gård mellan Mariefred och Stallarholmen.
Mariefred bistod med bondemarknad den dagen där vi köpte närproducerad ädelost, honung och smedsalva. Stolta över våra inköp åt vi sedan en varsin kebabrulle som gjordes med mycket omsorg.
     Fascinerades över hur vackra och underbara både Mariefred och Strängnäs är som städer där de ligger, vid vattnet båda två. Otroligt söta med många välbevarade, gamla hus. Promenerade länge på Strängnäs gator i både solnedgång och regn under lördagskvällen innan vi tog en fördrink på en sportbar för att sedan gå vidare till restaurangen Sju små rum och kök där vi bokat bord. Underbar trerättersmåltid som fortsatte hemma sedan med rosévin, ost och kex.



Dagen därpå gick vi till en kyrka i närheten där vi uppmanades att ängla för varandra och blev bjudna på korv under orgelläktaren efter gudstjänsten. Vi packade ihop våra grejer, lade pengarna vi var skyldiga bonden för stugan på bänken och åkte vidare mot Norrköping. Ett väldigt spontant besök hos John, Blanches påhitt, som hade bakat scones tills vi skulle komma, serverade med ost, apelsinmarmelad och kaffe. Kunde inte bli bättre.
Vi tog en promenad längs med strömmen och Norrköpings gator under en plötsligt klar himmel, även om marken fortfarande var våt efter de mängder som lämnat molnen under hela dagen. Trevlig kväll med mat från Spicy hot framför filmen The fountain (helt otrolig för övrigt). Sov hårt under natten och klev upp strax efter kl.6, det var ju måndag. Startade bilen strax efter sju och rullade tillbaka mot Västerås under en fantastisk soluppgång längs med väg 56.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0