Ms Jo, Ms Mi and MS Victoria

Vi bestämde att vi skulle ses vid Stadion och ta bussen tillsammans till Frihamnen. Jag blev lite försenad pga en annan buss, men vi sprängde inte tidtabellen för det, vilket var tur. Vi hängde över räcket precis ovanför ingången till båten när hon lämnade hamnen och pratade om vad Ms Jo ska göra nu när hon slutar på Norrköpings tidningar. I strålande väder kryssade vi ut genom skärgården medan vi befann oss på soldäck, njöt i solen (i alla fall jag) och lyssnade på den svenske trubaduren Kalle bland massa folk där vissa redan hunnit bli förvånansvärt packade.
Sittning 20.15. Kändes som om hela världen var där samtidigt, ganska dålig organisation på det där. Men maten var god med helt ok kvalitet. Vi var båda två på kräkgränsen när vi ätit färdigt vid elvasnåret. Tog det ganska lugnt.
Beställde drinkar av en tjurig kvinna till bartender och tittade på sexistisk underhållning; "hot on ice" som de kallades. Sedan tog bandet över och vi trippade ut på dansgolvet, dock varierad kvalitet på låtarna, så vi gick till diskogolvet istället och tillbringade resten av natten där och i de varma vindarna på soldäck.



Nära-döden-upplevelse kl. 9 när en kvinna på estniska talar om i högtalaren att vi nu befinner oss i Tallinn. Vi struntade i frukost på båten och rev ihop det vi skulle ha under dagen och gick av i Tallinns hamn. Gick omkring i den underbart söta, gamla delen av staden, tittade på kyrkor som man inte kunde gå in i, vred oss av skratt när vi upptäckte ett bord med fula förvridna djur, åt på en medeltida krog med god mat och svarta våldnader och pratade länge med en munk från ett Hare Krishna-sällskap. Fikade på ett mysigt café bakom en kyrka och gick sedan tillbaka, nöjda med dagen. Fick beställning via sms och stannade vid en öl- och spritbutik innan vi klev på båten.
Åt lite middag och blev sedan sentimentala och gråtmilda när vi drack vårt kaffe och te. Blev peppade tillslut och lyckades byta om till kvällsstassen. Träffade massa folk, både trevligt och mindre trevligt som sig bör och dansade även hela denna natt. Lyckades på något vänster hamna i VIP i diskodelen fram på morgonkvisten med isdansarna, trubaduren och bartenders i salig blandning.
Klockan kvart över tio kom vi äntligen av båten med full packning i gassande sol, svetten rann. Droskan stod och väntade med en snygg och charmig chaufför lutad mot A-stolpen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0