Nattliga bestyr

Natten som var sov jag som en gris. Och nu kan jag inte sova alls. Är det murphy's lag som är i farten? Har man sovit gott en natt är det förbjudet att göra om samma trevlighet, framför allt om man verkligen behöver sömnen för att klara av morgondagens strapatser. Tankarna snurrar i mitt huvud, Bergans, Fjällräven eller Haglöfs? En ny jacka kanske, men dragkedja fram, ingen anorak den här gången. I stort behov av ny ryggsäck, 30 L sisådär. Finns väldigt få i den storleken just nu, vårkollektionen har inte trillat in i Naturkompaniets butiker än. Ska se vad Arvid har att erbjuda imorgon.
    Lördagen kommer jag att spendera tillsammans med Magdalena, min tio år yngre kusin. Vi ska åka skidor, eller jag ska lära henne att åka. Jag är desperat efter slalomåkning, lördag är den enda dagen i år som jag kommer att få åka. Varken hinner eller har råd att åka mer. Skulle vilja ha ryggsäcken då...
   Hela dagen/kvällen har jag haft svårt att oerhört koncentrera mig, tanken var att jag skulle tentaplugga en massa, men jag har knappt tittat i mina böcker. Inte haft någon ro i kroppen över huvudtaget.
   Jag vill bara vara hemma, fika med mamma och pappa, inte behöva tänka på något jobbigt, göra vad som faller mig in, slappna av. Livet snurrar, oh my...

Hungrig blir man också, när man inte kan sova. Irriterande. Jag är gräsligt trött egentligen, ögonlocken är tunga. Men jag vet att om jag kryper ner i sängen och stänger ögonen så hjälper inte det. För jag kommer inte att somna, utan det kommer fortsätta snurra i mitt huvud, precis likadant som det gjort de senaste 3 ½ timmarna. Kanske är bäst att inte lägga sig alls, vara vaken tills ikväll. Jag längtar efter en sockerkaka som man stoppat ner frysta jordgubbar i innan gräddning och som efter gräddning blir förgylld med ringlad smält mörk choklad ovanpå. Visst låter det som en god idé?

Sovmorgon

Det var länge sedan jag fick sova ut en vardag. De senaste två veckorna har jag haft fysiologiföreläsningar varje förmiddag. Nu är det slut på föreläsningar och endast inläsningstid kvar innan tentan. Eller, vi har andra praktiska lektioner och så kliniken förstås, men inget teoretiskt egentligen. Det är ganska skönt som omväxling. Idag börjar jag 12.30, oerhört skönt att få sova ut ordentligt, vaknade nästan pigg runt sjusnåret. Men jag vände mig om under mitt varma, sköna täcke och somnade om med gott samvete, en hel timme tills jag lovat mig själv att gå upp. Gick i och för sig inte upp klockan åtta som jag tänkt, men en knapp halvtimme senare. Har just ätit en tallrik gröt och väntar på att äggen ska bli färdiga. Muskeltöj/triggerpunkter nu i eftermiddag, sedan har jag klinik. Fullbokad idag som det såg ut när jag tittade förra veckan, någon kan ha strukit sig men förhoppningsvis är jag full. Blir lite stressigt mellan skolan och kliniken, måste hinna äta något innan man kommer dit också. Ägg kanske. MÅSTE köpa en större väska.

Jag var ute och sprang i terräng igår, lerigt, rotigt, mycket uppför, en hel del nedför, roligt, jobbigt, ovant underlag, men det gick bra. Trötta efteråt, men återhämtade oss relativt snabbt i alla fall. Jag gjorde ett gäng armhävningar innan duschen. Kände träningsvärken i bröstmuskulaturen och bak på skulderbladet när jag vaknade, men ingenting i benen. Borde köpa ett par hantlar..

Fåglarna sjunger idag, solen förgyller hela världen (där jag är) med sin varma strålglans. Det blåser visserligen, men det känns friskt och livgivande. Snart kommer den, våren.

Skört som glas

Varför somnar jag nästan så fort jag öppnar fysiologiboken och försöker plöja igenom något av alla de kapitel som det är och har varit dags att läsa en stund? Det är som att trycka på en knapp.. Anteckningarna är lättare.
Tror jag ska baka pizza idag, grymt sugen på det, vore nice. Kanske en film på tv..ensam ikväll. En fredag, men ganska skönt, trött efter en intensiv vecka. Imorgon blir det en ride runt stan, byta mina kängor som jag köpte för en vecka sedan, lite för små konstaterade jag så fort jag kom ut i backen utanför mitt hus. Jakobsberg var det någon som nämnde också.. Vi får se.
Det är så mycket jag borde göra, städa, diska, tvätta, plugga (!), träna, sova, ha det bra. Det sistnämnda har jag för det mesta, faktiskt, skjuter på det som jag tycker är mindre trevligt.
Otroligt vackert väder de senaste dagarna, idag var inget undantag. Dock isande kallt och blåsigt. Tack och lov hann jag komma hem innan det snabbt mulnade på och började snöa, massor. Tror att det har lagt sig nu, men härligt att det kom som snö och inte som regn. Trodde inte att jag skulle få se någon mer snö i år, i alla fall inte i Stockholm. Tänk om det kunde få vara lite kallt nu ett tag, så isen hinner lägga sig, att det blir snö ordentligt så man kan åka skidor på längden.. Fast vilka skidor ska jag åka på?

Igår hade jag en glaskula hängades i mitt fönster med ett värmeljus i. Jättefint verkligen. Jag stod och lagade mat och så, krasch. Det blev för varmt och linan gick av, glasskärvor, splitter och stearin överallt. Jag hatar att ta rätt på stearin.

Number one

Det är redan onsdag, igen. Var verkligen måndag nyss och ny kursstart. Jag har inte ens hunnit (eller inte prioriterat) öppna fysiologiboken sedan dess. Bara 2½ vecka kvar innan det är tenta igen och det är verkligen hur mkt som helst, som vanligt, som vi ska gå igenom innan dess. Kursansvariges råd var att börja läsa redan från början.. Men när ger de inte det som råd?
Anyway, idag hade jag min första patient på kliniken..! Riktigt nervös innan, dessutom hade personen ett namn som man kunde uttala på fler än ett sätt. Tveksam journalföring, så jag fick inte vrålmycket hjälp av den heller. Men allt löste sig till det bästa. Massage och hemtöjningsövningar, konstigt det där med att jag är terapeut. Patienten lyssnar på vad jag säger (förhoppningsvis) och ser mig som auktoritär i situationen och ämnet. Betalar dessutom för att få min hjälp. Journalen är ändå det som är krångligast, men det gick bra. Hade ingen patient efteråt, så jag hade god tid på mig att fundera och skriva ner det som var viktigt.
Jag har börjat cykla till skolan igen, det är verkligen drygt. Jag trivs mycket bättre med att gå eller springa, men det tar längre tid. Helt sjukt att jag äntligen blivit frisk från min förkylning, gläds åt det varje dag faktiskt. Och idag kunde jag glädjas åt det fantastiska vädret, riktigt härligt att cykla både imorse och på eftermiddagen trots att jag egentligen inte tycker om det.
Nu är det mörkt ute, klockan är 17.49. Jag ska laga lite mat, rester blir det. Men vad ska jag då äta till lunch imorrn?

Slut på det sjuka

Då var det färdigt för den här gången, tentaplugget. Eller det börjar väl på måndag igen.. Hade alltså tenta idag, det gick över förväntan bra faktiskt. Den var lättare än jag trodde att den skulle vara, jag klagar inte.
Jag borde städa, men det är ju så tråkigt.. Fast välbehövligt just nu, att bo med mig är ju som att ha hund typ. Hår överallt, usch. Damm blir det hos alla, hos mig med.
Ikväll blir det utgång. Ofta har vi tentor mitt i veckan, undrar om de planerar så för att studenterna inte ska supa så mycket? Inte för att jag gör det ändå, men man kan ju undra, och så ny kurs dagen därpå. Det är nästan så att man vill gå och strypa de som fixar det så fint.
Jag upp tidigare än jag behövde imorse för att hinna plugga lite till, uschans vad trött jag känner mig nu. Dessutom sprang jag hem från skolan, vilket jag inte gjort på en månad för att jag varit sjuk. Men nu tänkte jag att det fick räcka, så jag testar att träna normalt och antingen blir jag febersjuk eller så blir jag frisk. Mår faktiskt riktigt bra, just nu.
I onsdags hade jag mitt första klinikpass. Tyvärr var min nervositet obefogad, för jag hade inte en enda patient. Men det finns inte alltid patienter till alla. Hoppas jag får ta revansch på onsdag, fullbokad vore något..=)

Stolt!

Igår kl.15.00 skulle jag ha kommit till Stockholm med swebusexpress. Han var lite försenad, så vi ankom strax efteråt. Resan startade jag i Göteborg kl.7.50. Tidigt, men ganska skönt att inte komma hem så sent.
Jag har haft en utomordentligt trevlig helg i kuststaden. På fredagen hämtade Blanche mig på stationen och vi skyndade oss hem till henne. Hon hade bråttom, skulle till skolan för att ha föreställning. Så jag blev avlämpad ensam i hennes lägenhet med mina skolböcker och tv:n som enda sällskap. Men det dög ganska bra åt mig, även om jag var lite sällskapssjuk efter sex timmar i en buss. De kom hem så småninom, 23.20 typ..=)
Vi pratade , jag och Blanche, drack Yogite och kände hur tröttheten anföll oss med full styrka efter en stund. Godnatt.

image32
På restaurangen

Dagen därpå åkte vi ner på stan, åt chinabuffé till lunch och träffade Max och Andreas. Efter det var Max, Blanche och Maria tvungna att gå (Maria och Blanche skulle ha föreställningar igen), så jag kallade ner David och Annika så gick vi och fikade. Trevligt att träffa dem också. På kvällen såg jag och Andreas revyn, föreställningen Vinyl som Blanche klass framför. Jag blev så imponerad! Det var riktigt roligt, även om mellan snacket kanske var lite långt, och de var så duktiga. Helt plötsligt förstod jag, när Blanche kommer in på scen, hur alla mammor känner sig som ser sina barn göra något dylikt. Och jag förstod varför de gråter, jag började nästan lipa själv. Min Blanche står på scenen, är jätteduktig och har blivit stor! Sedan lugnade jag ner mig, men känslan fanns fortfarande kvar. Kanske fick jag en hint om hur jag kommer bli som mor...*pmf*

Söndagen tillbringades tillsammans med bror i Vineyard, fikade efteråt. Och efter det var det bara för mig att springa hem, lovade Blanche och Maria att det skulle stå mat på bordet när de kom hem efter dagens sista föreställning, så det gjorde det.

RSS 2.0