Marie bebådelsedag

Fantastisk dag i Stockholm. Visserligen kallt, men solen värmer verkligen och lyser inte med sin frånvaro denna dag. Njöt av promenaden hem från Danderyds sjukhus och tog en längre omväg för att få gå längs med vattnet och i skogen i Stocksund. Samtidigt lyssnade jag på violinkonserter av Vivaldi. Hela han är vår, sprudlande vackert. Kände mig härligt livlig själv väl hemma i lägenheten och lyfte ner fiolen från väggen så fort jag fått av mig ytterkläderna, stämde den och spelade intensivt i en halvtimme. Bryggde kaffe, sådde tomater och gräslök som jag sedan ska sätta ut och satte mig sedan med min ortopedibok.

Känner mig lycklig idag, trots att jag är lite sjuk. Igår var jag jättesjuk, och hade inte lust med någonting, framför allt inte att ta hand om patienter. Men det gick det med.

Det är tvättdag för mig idag. Det är någon hemma i huset, jag hör stegen. Men personen öppnar inte när jag plingar på, man kan ju bli galen för mindre. Jag MÅSTE tvätta. Våffelbesök i helgen ju.

Kultur!

Just hemkommen från Vasateatern där jag såg Diva med Kim Anderzon. Monolog. Kära nån vad bra! Hon kan det där den damen. Använde publiken sådär så det kittlade i magen, riktigt kände hur integritetsgränserna tänjdes riktigt ordentligt. Även min ska väl tilläggas när hon frågar om jag är 21 eller 22. Grym på att gissa i alla fall. Fortsatte sedan vackert genom att rakt fråga om jag visste vad deflourrage är för något, vilket jag inte gjorde. Så kom det; "Har du gått i flumskola eller???När man sätter på någon!" Jag var nog yngst i den nästintill fullsatta salongen.

Igår var jag på stipendiekonsert á la Alice Babs. Marc spelade i storbandet som kompade både Titti Sjöblom och Nils Landgren, mumma. Varken Marc eller resten gjorde bort sig, förutom att Marc som ende person på scenen hade en brun t-shirt med beiget tryck när ALLA andra hade svart...

Efter pausen klev ett gäng tidigare stipendiater upp på scenen, bl.a. Jonas Kullhammar (ååh) som spelade hur bra som helst tillsammans. Dessutom delades ett stipendium ut till en tjej som sjöng fantastiskt bra. Jag njöt hela konserten igenom.
Har även njutit hela dagen av att slippa tunnelbanans alla ljud och fylla hörselnerven med impulser från Kings of Convenience, Vivaldi och Anna Ternheim.

Gurkan fick besök

Men vilken helg..=)

Tog bussen tidigt i lördags morse till Västerås, pappa hämtade mig på stationen och mamma hade fixat förmiddagsfika tills vi kom. Jag tappade upp ett lavendelbad, njöt av värmen.
Klockan två hämtade jag Blanche som varit i Köping och styrde mot IKEA. Jag shoppade loss på smågrejer som glasburkar, diskställ, vinglas, smörknivar osv. Men hittade inte någon lampa till fönstret. Tänkte i mitt stilla sinne att jag antagligen skulle hata mig själv när det var dags att åka tillbaka till huvudstaden igen.
Träffade min forna sångpedagog efter en ride inne på Maxi för att handla ingredienserna till kvällens ostbricka. Faktum var att jag tänkt på henne under morgonen och att jag borde höra av mig, så det var riktigt roligt att få se henne igen. Nackproblem hade hon, så vi ska ses i påsk. Vi svängde spontant in på PC city och jag kom ut därifrån med en efterlängtad iPod Nano 16 GB, orange. Jag och PB åkte hem, fixade middag och kollade sedan på Blindness till vin och ost. Vi satt där nästintill paralyserade av hemskheterna som levererades på löpande band, fruktanvärd. Inget att rekommendera om det är komedi som suget består av. Sedan sov vi gott.

http://fredag.aegd.dk/

Veckan har varit ett slags andningshål mellan Smärtan och Ortopedin som börjar på måndag. Fick en bok om smoothies i namnsdagspresent, fick lugna och stressa ner mig ordentligt. Dock en ordentlig rush i mobiliseringen med sista lektionen idag och allt känns som ett virrvarr.

Mamma skulle ha kommit idag och vid det här laget hade vi ränt omkring i Stockholms klänningaffärer på jakt efter den för henne perfekta klänningen till bröllopet i sommar. Men varken hon eller jag orkar egentligen, så vi skjuter på det. Jag har lyckats få ont i halsen, av någon konstig anledning.. Men vägrar tillåta det hela att urarta totalt. Min kalender har inga inbjudande luckor där man kan skriva "sjuk".
Jag åker till Västerås imorgon istället. Mamma sa att jag borde komma hem, ta varma lavendelbad och sova. Det lät enkelt, skönt och rogivande. Och så ska jag gosa med Oscar.

Har ätit lunch och två bitar mörk choklad. En kort eftermiddagslur står nu på tur.

News feed

Äntligen i hamn, nästan. Bara en artikel kvar. Tentan gick vägen igår och jag har mått bra på jobbet idag. Upplevt en stark känsla av kärlek till min omgivning och att jag får göra det jag gör.

Det lättar nu. Bara det roliga kvar. Sova nu och städa imorgon.

12:52. Välkommen.

Smärta

Vi satt och diskuterade sensitisering av sekundärneuron genom GABA (smörsyra) i ryggmärgen för att förklara Wind up-effekten som ses vid längre tids smärtstimulering. Även laserbehandling, TENS, inflammationsprocessen, olika typer av smärta och massa annat dök upp under eftermiddagen. Min hjärna går på högvarv och tack och lov blev vi nästan klara med rapporten om akupunktur idag. Har just nu svårt att se hur det här ska gå ihop i slutänden, men allt brukar lösa sig. Och gör det inte det den här gången handlar det bara om att jag får göra om tentan. (Fast det kommer inte ske)

Nu har jag lagt ner.

Exklusivt

Så var det dags igen. Allt lyckas hopa sig när det är time för tentaplugg. Tvätthögen är gigantisk, dammet börjar samlas till tussar på golvet, jag är trött av att jag inte lagt mig i tid de senaste två veckorna, det är rörigt av papper och böcker på skrivbordet, bagar med träningkläder och halvt urdruckna vattenflaskor plus att jag har träningsvärk så jag inte riktigt orkar röra armarna normalt.

Bytte just ut julstjärnan mot en lampa som satt där när jag flyttade in. Satte i kontakten, och så funkar inte idioten. Säkert något elfel...*stön* Den har legat ute i mitt förråd som är lite fuktigt. Jag måste ta mig till IKEA, kuddar, ljus, lampa.

Har sista smärtföreläsningen på onsdag, tenta på fredag. Föreläsaren ramlade och slog i huvudet, så vi missade en föreläsning tidigare, tycker att de kunde tryckt in den förra veckan istället...

Var på utbildning för Sturebadets räkning igår. Vi fick äntligen lära oss behandlingen Exklusiv SPAmassage. Lång, men skön dag. Behandlingen pågår i 80 minuter, består av fasta, men mjuka och långsamma grepp. Oljan flödar och dessutom blir man inpackad i plast och handdukar för att hålla värmen. Stort fokus på fötter, händer, nacke, ansikte och skalp. Alla ytterändar så att säga. Jag gick som i ett töcken, otrolig behandling. Lyckades dock få mig själv att gymma efteråt, väldigt trött i kroppen efter det. Men jag fick ju betalt, så så hemskt var det inte...
Grus

Nu är det dags igen, sömnsvårigheter serverade på silverbricka. Har haft en längre period utan problem att somna, även om jag ständigt lagt mig lite försent.

Opersonligt brev sextonde av tjugioåtta äntligen funnet på den mest logiska plats, av misstag förstås. Vacker sanning R. Och jag ska fortsätta leta. Frostade av frysen idag.

Bror med flicka kom på besök efter shopping i Barkarby där bl.a. bröllopskostymen inhandlats. Otroligt snygg, satt riktigt bra. Jag kommer vara så stolt när dagen kommer.

Både jag och lägenheten är ren och fin igen, tur att jag kan säga nej, ha lediga dagar och ork att ta itu med det jag behöver. Tack.

Knivigt och våldsamt de senaste dagarna, sjuka i dubbel bemärkelse. Dock upplyftande små meddelanden emellanåt.

PB och jag diskuterade "sammanträffanden", något förstummade båda två. Hur långt kan man släppa tanketyglarna?


RSS 2.0