Sår

Regnet kom idag, himlen grät på halvfart. Inget galet jäktande på avdelning 56. Men stickhanden var i sämsta kondition, fick helt enkelt svälja stoltheten och överlämna till min mer erfarne kollega. Utvecklade mig istället på såromläggningssidan.

Kommunikationen med omvärlden är lika med noll.

Psyket är ett stort mysterium. Sjukligt vad man hinner tänka på ingen tid alls och hur mycket man hinner snärja in sig i konstiga tankebanor om man får möjlighet.
Mycket bättre på att sköta andra än att se sina egna, egentliga behov. Bryr sig liksom inte, också konstigt.

Riktig berg- och dalbana. Jag hatar sådana.

The Studio

Ledig igår. Min intension var att städa, göra sådant jag inte riktigt orkar när jag kommer hem från jobbet. Blev ingenting av den varan, alls. Jag provade bara kläder, tog det lugnt, spenderade tid med Morgan. Jag landade på Östermalmstorg runt tre. Men inte för att jobba den här gången. Gick in på Lagerhaus och hittade fyra magneter på rea. Strötittade mest. Träffade Tomas efter en kvart, vi satte oss på en stenbänk och väntade på att klockan skulle slå halv.  Då gick vi till The Studio, fick registrera oss och så småningom hamna i varsin makeupartists vård. 30% av sminket försvinner på bilderna fick jag veta, så hon sminkade ganska hårt. Nöjd, men ovan med spacklingen. Bara att vänta på fotografen.
Både Tomas och jag valde att byta kläder två gånger, så vi sprang om varandra in och ut ur studion. Hihi, vad roligt vi hade. "Några bilder tillsammans kanske?" Eeh.. nej.

Några häftiga miljöer därinne som på bild ger rymd trots att studion i sig är liten. "Grymt." sa den lilla mörkhåriga tjejen till fotograf emellanåt som med sin slarviga knut, lugg i ögonen och löst sittande Levi's-tröja var väldigt naturlig och vacker. Hon visade poser på ett avslappnat, vant sätt som gjorde att det såg galet lätt ut. Kanske inte lika lätt att ta över alla gånger när man inte står framför kamera på det viset särskilt ofta.
60-70 bilder bantades ner till 11 tillslut, efter en del vånda. Hade inte tänkt köpa mer än två. "Men när fyller du år Mimmi?"
"I onsdags." Tomas fortsätter; "men dåså, då får du en del i födelsedagspresent." Helt sjukt snällt, jag behövde bara betala 1000. Han är knäpp.

                                                      

Arbetsbrist

Jag började för en timme sedan och har inte kund förrän kl.11. Såå segt. Finns i princip ingenting att göra, vika lite plast och fylla på i mitt rum typ. Det är redan gjort. Tittade just ut bakom gardinen och insåg att Felix Herngren tränar på Sturebadet. Hej hej, Felix.
Massager på schemat idag, som vanligt, men inga konstiga behandlingar som jag råkade ut för de första passen. Tänk vad skönt det hade varit om jag hade kunnat sno åt mig en behandling här på morgonkvisten. Vågade inte fråga, känner inte mina kollegor tillräckligt än. De flesta har kund nu, så jag får stå här i min ensamhet, hurra. Kan i alla fall utnyttja internet, tur det. Vattnet skvalar från fallet i ena änden av poolen, det är ju så man blir kissnödig.. om jag hade tänkt lite och tagit med mig träningskläder hade jag kunnat utnyttja tiden till något vettigt.

Midsommar

I torsdags jobbade jag till 21.30, somnade kl.02 ungefär och steg upp strax över tre timmar senare. Gick på kl.7, sprang i korridorerna hela dagen och kvällen. Hann faktiskt med bussen mot Stocksund 21.12.
Mormor fyllde 80 i torsdags, men firades med släkt och vänner igår. Vi hade jättetrevligt, underbar mat och kuligt att träffa alla kusinerna som bor i Halland.

Min kropp tyckte någonstans under midsommarafton att jag misshandlat den för hårt med lite sömn och långt arbetspass. Så en torr, värkande känsla i halsen kom smygande under hela dagen. Blev värre igår. Så när vi landade i Västerås tog jag ett långt bad och lade mig sedan. Vaknade imorse av att de sjöng för mig sådär fyra dagar i efterskott. Satt ute i morgonsolen vid fina frukostbordet och svettades, analyserade det hela och slutsatsen blev; feber. Åkte till kyrkan med resten förutom Marc, svettades där med. Fick träffa Arvid, det var roligt. Kom hem och fikade lite med tårta. Skjutsade Max till Gbg-tåget och lade mig sedan i sängen när jag kom hem. Sov till 18.00.

Nu väntar jag på min räksallad, de andra ska äta pizza. Kände dock att det räckte med tårta både idag och igår...

Flickigt

Min kära kusin kom hit imorse tillsammans med sin far och bror. Vi fikade lite och fick sedan skjuts till Danderyds sjukhus för att ta t-banan in till stan. Jag och Magdalena travade på genom Gamla stan, tittade på slottet och i massa småbutiker. Åt lunch och gjorde sedan innerstan. Väldigt trötta båda två när vi landade hemma i Stocksund igen runt halv fem. Planterade lite växter att ha på altanen som medskickats av farmor tillsammans med köttfärs (hon är för söt).
Sedan propsade jag på en eftermiddagslur. Pratade lite medan vi låg i min säng och hon pillade mig i håret, kände hur stressnivån åkte ner i tårna. Efter det var jag redo för nya tag. Lite kortspel och sedan matlagning. "Jag tycker om att handdiska". Vad är det för unge? Jag behövde bara skölja.
Efter det kom nog, enligt både henne och mig (dock av olika anledningar), kvällens höjdpunkt. Frisörsalong. Alltså, det finns inget bättre. Så varsam på handen att det konstant killar i nacken och framkallar rysningar av det behagligaste slaget. Blev faktiskt ganska fin i håret. Sedan var det min tur att gå loss på hennes blonda svall med kammar och spännen. Av hennes ansiktsuttryck och uttalanden att döma var hon nöjd med resultatet. Pricken över i:t blev väl när vi med en exotisk fruktsallad slog oss ner tätt ihop i min fåtölj och tittade på Askungen, version á la 50-tal (eller när den nu är gjord), suckade åt olyckan och romantiken som snor sig om varandra i den underbart enkla kärlekssagan.

Nu ligger hon, färdig för natten i min säng och läser. Jag vågar inte lägga mig riktigt än, med rädsla för att inte kunna sova och störa hennes sömn. Rädslan i sig gör väl att jag kommer sova som Aragorn i vildmarken med orcher i varje buske - med ett öga öppet.

Rött

Igår spenderade jag födelsedagspengar som var inriktade på smink. Köpte ett rött nagellack bland annat. Hihi, vilken rolig färg. Känner mig nästan som Cruela Deville, fast hon har längre naglar än jag. Ledig imorgon, så då kan jag ha färg på mina. Annars är det strängt förbjudet, på båda mina jobb, vilket är bra i och för sig.


Väldigt snyggt till svart, blir det nog imorgon.



Dagen till ära (imorgon) kommer min kära, lilla 11-åriga kusin Magdalena på besök. Hon ska bo hos mig en natt och så ska vi göra Stockholm. Egentligen skulle hon ha kommit idag, men hade kräksjuka natten som var och kände sig fortfarande inte riktigt bra på morgonen. Eftersom jag inte jobbar förrän 14.30 den 18/6 kunde vi skjuta fram det hela en dag. Vi får innerligt hoppas att hon inte smittar.

Dagen idag har jag tillbringat på KUA, en vårdavdelning på ortopeden som jag aldrig varit på förut. Nio patienter, två uskor och en ssk. Ganska lagom, full snurr hela dagen. Var ganska rött där med idag, blod över högt och lågt faktiskt. Venprover till lab, blodsocker, genomblödda operationsförband och en liten incident med blodspår i korridoren.
Jag var trött kl.15. När jag väl fått på mig mina tighta, varma jeans och kommit ut till cykeln hinner jag cykla 100 meter innan jag måste tvärbromsa för en bil som inte ser mig. I samma sekund växlar jag ner rent reflexmässigt och ganska hårt och tjoff så har växelvajern gått av. Blir sammanbiten och sur på en millisekund. För jag vet precis vad det innebär - att cykla på växel nummer tre hela vägen genom backiga Stocksund. Dessutom känner jag stora regndroppar träffa mig i nacken när jag står böjd över cykeln för att få loss den trasiga vajern.
Det är roligt nästan jämt.

Askungen

Igår kom mamma och mormor på besök hem till mig. Jättesöta båda två. Mormor hade med sig en otroligt vacker bukett från sin trädgård med den första utslagna pionen i mitten. Mamma kom med både förtidiga födelsedagspresenter och en underbar solros i kruka. Dessutom fick jag ett sms där det stod att min Canon ixus hade landat på min närbutik. Så det var bara att hämta den. Rena rama julafton.
Vi drack kaffe, åt lite mackor, chokladkaka och pratade fram tills vi var tvungna att åka till Gunilla. Hon bjöd på mat innan operan. Ehm..det tog en stund att åka dit. Framför allt med en väldigt lättstressad chaufför med begynnande starr. Men det var eniros fel från början faktiskt.
Galet god dessert, måste helt enkelt delge er den smaksensationen. Mangosorbet med rårörda hallon.
Snurrade ner på stan och parkerade i Gallerian, nära operan. Jag satt på tredje nedre raden iklädd vitt och blågrönt med min nyförvärvade vita kuvertväska i knäet. Ridån går upp, musiken börjar och Malena Ernman intar scenen. Hon äger hela föreställningen i sin huvudroll som en modern Askungen, även om hela stallet av solister var riktigt bra. Jag var helt tagen, i princip hela tiden. Koreografin var rik på små finurliga detaljer, scenografin smakfullt utformad.
Malena sjunger så vackert! Samtidigt har hon en otrolig variationsrikedom i sin röst, kan göra vad som helst. Coloraturen är fläckfri och artikulerad, trots att hastigheten är som på ett japanskt snabbtåg.
Musiken, sättet de valt att tolka berättelsen på, helhetsintrycket gjorde att jag mer än en gång överväldigades av känslor, fick gåshud och kände hur tårar kröp fram och vätte mina ögon.


Malena som Askungen

Onsdag den elfte

Somnat strax före eller efter två de senaste nätterna. Tankarna snurrar.. Hoppas att jag nu bröt trenden genom att gå upp kvart över sju idag. Det var lite segt, men det gick. Åkte in och var på sats till nio. Blev mörbultad, pressad och pushad i något mer än en timme, men kände mig fräsch efteråt. Snubblade dock nästan ner för trappen, krävs koncentration för att musklerna ska bete sig normalt.
Traskade till en tygbutik och införskaffade resår. Blev helt kär och inspirerad. Fanns hur mycket roligt som helst som man kan leka med där. Sy lite kläder kanske..
Fastnade inne på Lidl, efter att jag betalat. En kille från Telenor tyckte absolut att jag behövde en ny telefon. Det tyckte inte jag. Pratade om det ett tag och sedan började vi prata om annat, han, jag och en tjej som också stod där. De var nog lite trötta på att störa folk..=) Dessutom spöregnade det, så jag stod gärna inne ett tag till. Trevliga prickar båda två.

Pallade inte att cykla upp för sista backen hem till mig efter morgonens strapatser, så seg i kroppen. Väl hemma fixade jag mat och tog det lugnt. Satte en bröddeg och gick och lade mig. Sov djupt i precis en timme, underbart.

Imorgon ska jag på opera med mamma, mormor och moster, vi ska se Askungen. Blir nog en trevlig tantkväll. kl.12 kommer mamma och mormor hit och fikar hos mig. Mormor is dying to see hur jag bor. Köpte en ny, vit klänning i måndags som jag tror kommer ingå i morgondagens uppsättning kläder. Och gröna pumps.

Axplock

Idag har jag shoppat. Väldigt mycket för att vara jag. Det var så skönt att springa i affärer och känna att jag faktiskt kunde köpa i princip vad jag ville. Kvävs något annat? Även tittat på kameror.

När jag var i Västerås i veckan fick jag rådet att unna mig saker. Lyfta fram musiken, de konstnärliga sidorna i mig. Har inte tänkt på (dum som man är, klart det är så) att det är ett naturligt sätt för mig att uttrycka mina känslor på. Tidigare har jag haft lagom dos av det hela i min vardag. Nu har det fått stå tillbaka för benbitar, latinska ord och funktionell anatomi. Klart det är en sorg i sig.

"I sommar ska jag...". Tänk vad många sådana man har. Musicera i massor, jobba massor, träna massor, plugga in all innervation (stupid), sola massor, bara vara etc. Som att tiden skulle rymma mycket mer bara för att skolan inte pockar på min uppmärksamhet. Nästan så att stressen kommer, på sommaren. Men lägg av.

Har i alla fall tvättat köksfönstrena idag, på in- och utsida, mellan och bakom. Mormor kommer på torsdag.

Back

Kom tillbaka till kära huvudstaden idag, 12.30. Kände hur stressen kröp in under skinnet på nolltid. Hade i och för sig bråttom. Hem så fort som möjligt för att bara slänga av sig stora bagen, äta en macka på stående fot, packa en mindre väska för jobbet med arbetskläder, skor och en liten matlåda. Sedan iväg på cykeln och tillbaka in till Östermalms torg och Sturebadet. Första behandlingen började 14.30. Timmarna gick medan jag blev klibbigare för varje sekund i mitt tokvarma behandlingsrum.

Var i Västerås i veckan, och firade att Marc tog studenten. Underbart väder hela tiden, massa att fixa med innan och full rulle på själva dagen. Eftersom två kusiner också tog studenten kunde inte släkten komma på själva dagen, varför vi hade en fest för släkten igår. Äntligen fick jag möjlighet att klippa mig också hos kära faster. Rufset fick vad det behövde.

Trevligt "förbipasserande" förmiddagsbesök i fredags. Paj och tårta. Mamma; "du är ju sååå såld Mimmi.."

Struligt sture

Det var en fin sommaravslutning i fredags. Tal av både rektor, vd och representant från kåren. Fin sång av två naprapater i trapphuset. Sedan var det buffé från Ingelsta kalkon, så allt kött var baserat på kalkon, mycket gott. Efter maten, två öl, vackert väder och trevligt umgänge kom J i sin lilla röda med en glasruta i baksätet. Hej hej hej.
Åkte hem till mig och spenderade kvällen på min altan med ett varsitt glas vitt, vuxenpoäng. Efter vinet tittade vi på Pan's labyrinth. Tur att jag valt att inte titta på den förrän nu, tillsammans med någon. Sådär konstigt äcklig emellanåt, osmaklig bitvis, tycker jag. Men bra, det till trots.

I helgen jobbade jag två pass på Sturebadet. Lördag kväll och söndag dag. Jag var fullbokad lördag och i princip detsamma på söndagen. Ovan som man är att stå och behandla i fem-sex timmar blir man ganska trött, i hela kroppen. Till råga på allt var min sista kund på lördagen en 80 min exklusiv spamassage. Jag har ärligt talat ingen aning om hur man gör en sådan. Fick lätt panik och rådfrågade mina vana kollegor. De beskrev olika, så jag blev inte så mycket klokare på det. Det slutade med att jag frågade kunden om hon fått spamassage förut, vilket hon inte hade. Tur, tänkte jag, då kan jag köra mitt race. Jag visste på ett ungefär vad som skulle ingå, så jag gjorde mitt bästa för att hon skulle bli så avslappnad och groggy som möjligt. Hon var jättenöjd efteråt, så ingen skada skedd. Men det där ska inte ens gå, att boka en sådan på mig när jag inte gått igenom utbildning för den sortens behandling.

Bjöd på lasagne igår, synd att det är så tidskrävande när det är så gott. Tack för ytterligare en mycket trevlig kväll på min altan i kvällssolen.

RSS 2.0