Tillbaka

Nu är jag tillbaka i cybervärlden igen, thomas min lilla ängel, såg till att jag slapp betala 300 för att plocka ur hårddisken och sätta i den nya. Dessutom har han installerat allt igen, puss på honom.
Även tillbaka till skolan efter en lugn och skön helg. Dock har jag fått ont i foten, jättejobbigt. Det är den vänstra som gör ont, vet inte ens vad jag gjort. Kan inte riktigt gå på den, tack och lov kan jag cykla så jag slipper betala en massa för att åka buss.

Alldeles nyss har jag borrat hål i mina skåpluckor så att jag kunnat sätta dit knoppar, helt underbart. Ganska stolt över mig själv faktiskt. Självförtroendet på det området har varit sådär den senaste tiden. Väggarna här är lite konstiga, och ganska svåra att borra i, så det har hänt något litet missöde (usch). Men nu blev jag lite upprättad, skönt. Tänkte att jag skulle få allt sånt där färdigt innan det drar igång på allvar, vilket det i och för sig redan har gjort, men innan man måste plugga jämt jämt...

Hungrig, dags att börja tänka på middag och morgondagens lunch.

Hårddiskhaveri

Nu sitter jag i skolan.. min hårddisk lade ner sin verksamhet igår, oerhört irriterande, men det finns ju i alla fall datasal här, det är bra. Har just konfererat med Thomas angående vilken hårddisk jag ska köpa, tur att jag har honom, jag kan inte sådant där riktigt. Funderar på om jag ska åka hem eller om jag ska åka ner en sväng på stan och köpa knoppar till skåpluckorna i köket. Jag är hungrig...
Haft en föreläsning i studieteknik idag, intressant, den tog upp lite andra saker än de som jag har hört förut om olika sorters studietekniker och inlärningsstilar.

Vädret har växlat idag, i morse var det mulet, det regnade en sväng efter lunch och nu är det soligt, det sistnämnda är kul i alla fall. Men nu ska jag nog dra mig hemåt, eller ner på stan åtminstone, det är kallt här inne.

Invigning

Idag var det invigning av skolan, dessutom upprop eller inskrivning som de kallade det. Nu är vi 75 i min klass.
Skolan var väldigt generös och bjöd på cateringmat med starköl eller cider till, och dessutom tårta, gigantiska sådana mellan alla talare och invigare. Det blev ölfest i gräset utanför tältet som de byggt upp utanför skolan, trevligt, fast lite konstigt på en måndag. Men, är inte studentlivet sådant..?=)
Nu smälter jag bara maten jag just kastat i mig, så ska jag dra mig ner på stan igen, till Vasaparken där vi ska träffas och umgås lite mer. Vi har ju inga direkta förpliktelser än... Bra sätt att lära känna klassen på också.

Thomas var här i helgen, vi firade att vi har varit tillsammans i tre år. Mycket trevligt det med. I fredags gick vi på bio, Pirates of the Caribbean 3, helt ok. I lördags gick vi på stan under dagen och åt middags i gamla stan på kvällen, dyrt blev det, men gott var det. Efter det gick vi och tog en drink på en pub längs med Drottninggatan. Igår spenderade vi tiden utanför stockholms slott och tittade på den stora vaktavlösningen, fjärde skvadron gick på, beriden högvakt. Bra var det faktiskt. Det var trevligt att få umgås i så många dagar, to-sö. Det är inte alltid det blir så.
Men nu är det dags att dra sig igen...=)

Sjuklig

Fy, vad dåligt jag mådde igår. I lördags (det låter som det ska komma en rolig fyllehistoria, men icke) körde jag ca 35 mil för att köpa en fåtölj i Nyköping, som min pappa och jag hittat på blocket. Det är inte 35 mil till Nyköping från Västerås, men jag körde den hit till Stockholm och sedan körde jag tillbaka till Västerås igen. På hemvägen började jag känna i halsen, ont. Hade suttit i luftkonditioneringen hela dagen i princip, kanske inte direkt berodde på det, men det kan ha varit den utlösande faktorn om jag hade något virus i kroppen som låg och lurade. Anyway, jag kom närmre Västerås och kände hur min vänstra halsmandel svällde mer och mer och gjorde ondare och ondare. Morgonen efter (igår) kändes det sådär när jag vaknade, gick upp på toa och sedan kände jag att jag var tvungen att gå till sängen igen. Snurrade i hela huvudet och så blev jag helt orkeslös. Feber.
Jag låg i sängen praktiskt taget hela dagen, bara sov och sov och sov, till kl.15.45. Mitt tåg hit till Stockholm gick 16.27. Pulade i mig två alvedon och satte mig bredvid lillebror i bilen på väg mot stationen. Var lagom mosig hela vägen, men kvicknade till så sakteliga, alvedonen gjorde sitt. Väl här åt jag mat och hoppade i säng i någorlunda tid. Vaknade 05.07, somnade inte om. Låg och drog mig till kl.07.00, ganska skönt. Lite seg idag, men annars kan jag inte klaga speciellt. Nu känner jag mig nästan som vanligt, svider till lite i halsen när jag sväljer, men annars är det bra.
Jag har en trevlig klass, känner att det här kommer att bli bra.

Vaxade ben och matematik

Jag började skolan idag, lite som att börja första klass på lågstadiet..=)
Var i och för sig inte särskilt nervös. Hann knappt komma innanför dörrarna innan en tjej vid namn Sofia vände sig om och hälsade på mig. Vi stod och småpratade tillsammans med Ellinor tills det skulle börja. Ett litet fint välkomsttal av rektorn och en liten rundvandring i de otroligt ljusa och fräscha lokalerna. Efter det tog Vac´lav över, vår lärare i kemi, matte och fysik de kommande dagarna och nästa vecka. En mysfarbror som ursprungligen kommer ifrån Tjeckien, verkar vara väldigt duktig och pedagogisk utifrån det jag sett av honom idag. Trots det kändes det inte så roligt att sätta sig med häftet uppgifter med tyngden på bråktal efter lunch. I klassrummet var det trots antalet elever (ca 45 st) knäpptyst under hela lektionstiden. Har nästan aldrig varit med om något liknande, alla satt verkligen koncentrerat och räknade för sig själva i princip hela tiden. Frågade någon om hjälp viskades det.
Vi hade 5 minuter rast var 40:e minut, för att "Vasse" (läraren) inte kunde hålla sig längre från cigaretterna, dock bra för oss också. Men jag var trött i huvudet i slutet av eftermiddagen, även om det egentligen inte var någon svår matte. Det hela handlar bara om att fräscha upp det man redan kan.

25 av de ca 45 stycken som var där idag är norrmän, förvånad över att jag förstår dem så bra. Har alltid tyckt att jag inte fattar någonting av vad de säger. De allra flesta är sportnördar, vi har nog redan ett fotbollslag eller två och ett hockeylag. Jag och några stackare till kände oss lite utanför med våra mer kulturella personligheter..=)

Jag är verkligen trött känner jag. Den omedvetna spänningen håller väl på artt släppa skulle jag tro. Lagade tröttheten till trots en mycket lyckad (om jag får säga det själv) bulgursallad med bl.a. tonfisk, citron, äpple. Och så Keso till det, otroligt god kombination. Har också vaxat benen sen jag kom hem för att världen ska slippa sen min regnskog. Hade stuprörsjeans idag, och solen gassade, jag trodde jag skulle gå under. Men nu ska det väl regna resten av veckan förstås..=)

Dyrt

Jag var för en liten stund sedan i Stocksunds närbutik. De hade en hel del, men nästan inget av det som jag tänkte köpa. Ganska lustigt utbud också. Eller inte lustigt egentligen, men ni vet, det brukar vara det mest basala varor i sådana butiker, inte så mycket färskvaror över disk. Men här hade de en hel kött- och fiskdisk, ganska mycket fancy-grejer till köket.. Jag ler lite i mitt inre och ser hur mångmiljonärer strosar omkring i en något sliten Fred Perry t-shirt och ett par Peak-shorts (skabbkläderna på semstern), handlandes det nödvändiga till grillpartyt. Färsk fjordlax kanske? Ja.. varför inte, vi åt ju entrecôt igår.

Nej, jag överdriver, ganska mycket. Det är vanliga människor med en snygg yta. Faktum är att jag blivit förvånad x flera över att folk är så vanliga här. Det är som att man (jag) har en otroligt fördomsfylld bild av hur rika människor ska vara, att allt ska vara väldigt fancy, att de har en snobbig attityd osv. ni vet. Fast det där stämmer bara till viss del, ganska liten dessutom. Jag menar, de har mycket pengar och har råd att unna sig saker utan att det blir någon märkbar skillnad i kapitalet. På sätt och vis inget fel i det när man har jobbat ihop sin förmögenhet, ofta innebär det hela ett ganska stort ansvar och kanske även en börda ibland skulle jag tro.

Anyway, jag skulle handla lite grejer. Fick tag i konservöppnare, soya och vitlök, skulle också ha rakblad till min rakhyvel. 4 st för 99kr! Helt sjukt, aldrig varit med om ett dylikt pris, minst 25 spänn dyrare än var som helst. Jag pratar ganska ofta om att saker är dyra, kom på det nu. Men det är det, dyrt. Framför allt när man har flyttat och vet att skolan snart är på en om en fet årsavgift, förbaskade utsugare. Egentligen tror inte jag att de skulle behöva ta ut en sådan enorm avgift, de bara gör det för att det är roligt typ. Folk betalar ju ändå.
Men nu ska vi vara glada!

image11

Kräftriket 23 A

Det är min skolas adress. Jag var för en liten stund sedan där och kollade in läget, med cykel. Det var en liten bit dit, och backigt. Nu hittade jag inte riktigt, men jag skulle tro att det tar 10-15 minuter att cykla dit. Jobbigt var det också, undrar om jag kommer att ha tillräckligt med karaktär för att cykla mitt i vintern... Det är ju väldigt mycket billigare att cykla än att åka pendel eller buss in. 

Jag känner verkligen att jag kommer trivas här, det känns som att jag bor här redan, tror jag. Stökigt och rörigt precis som igår, men jag har fått bort den värsta röran in i skåp och lådor i form av prydliga högar och rader. Skönt att få ordning på sitt eget, och så måste man äta mitt i alltihopa också. Timmarna går och man känner nästan inte att man är hungrig i allt fejande.
Har fortfarande igen kamera vilket stör mig brutalt ibland. Skulle verkligen vilja visa alla mina vänner och mina syskon som inte har sett hur det ser ut här osv. Det har varit strålande väder de senaste dagarna när jag har varit här. Är det lika fint imorgon tänkte jag åka och bada en sväng när jag behöver ta paus.
Nu är det natt. 

Nyinflyttad

Nu är jag lämnad åt mitt öde här i Stocksund, Thomas åkte för en stund sedan. Flyttade in igår, fast det är sjukt stökigt och oupplockat fortfarande. Jag är trött.
Vi åkte en sväng till ikea för att inhandla en stång och lite annat, en kortis till bauhaus och köpte skruv och en värdelös papperskorg. Efter det till Willys för att handla mat, mycket mat blev det. Tur att jag har köpt en frys som jag kan förvara en hel del i, annars hade det blivit trångt, även om jag mest köpte torrvaror.

Det är två dagar kvar tills jag börjar skolan, konstigt. Under dessa två ska jag hinna få i ordning allt här inne, leta rätt på vart jag ska vara, hinna vara nervös och ni vet..
Familjen i huset har åkt på semester till sommarstället ute i södra skärgården från att just ha kommit hem från Frankrike och det hus de har där. Så jag är kind of alone, till och med katten tog de med sig. Men det är vackert här, och lugnt, såå skönt. Det är väldigt nära havet och klipporna, men jag har inte hunnit dit än. Snart ska Mimmi ut på upptäcktsfärd med sin gamla mormorcykel.


RSS 2.0