Balklänning

Jag ska gå på bal. Hoppade och skuttade fram genom korridoren på ortopeden av ivrig förtjusning resten av kvällen efter att Mr Officer hade ringt och bjudit mig. Det var i och för sig någon vecka sedan, men lika roligt fortfarande.
Nu har jag skridit till verket i avseendet att hitta en balklänning. Hittade två igår, varav en (som jag antagligen kommer köpa) kostar som en hel månadshyra, vilken jag inte heller har betalat denna månad...

Men nu ska jag ta mig ner på stan för att träffa mamma och få mentalt stöd för att ta klänningen därifrån. Återkommer med bilder när den är min..=)

Hjuljul

Tack och lov firade vi julafton hemma hos mamma och pappa, bara vi. Det var skönt att få den tiden tillsammans. Juldagen ägnade vi åt att fika hemma hos ett äldre par i Barkarö. Jag och Max drog sedan in till Västerås för att träffa alla som man aldrig ser på en pub och sedan traska vidare till ett av Västerås ganska få dansställen. Det var mycket trevligt. Dagen därpå ramlade släkten in genom dörren, fullt sjå med porslin, mat, dricka, efterrätt osv. Underbart på sitt sätt, men trött blir man. Tack och lov andningspaus igår, då jag bara träffade två vänner på olika håll, dock sittandes hela dagen. Det blev sent även denna natt, vilket gav mig en känsla av fullkomlig orimlighet när klockan ringde vid nio. Hade tänkt träna innan vi skulle fara mot Knivsta och nästa halva av släkten. Ehm, nej, det gjorde jag inte.
Suttit hittills idag också, börjar känna mig som en stel, fet pinne. Har i och för sig hållit igång någorlunda, men inte tillräckligt. Dags igen..


Avokado

Levande spöken nattetid störde min sömn, trots att jag jobbat tio timmar. Klev upp halv åtta. Men hade nog fått tillräckligt med sömn, sover aldrig till elva nuförtiden. Total lycka att inte behöva göra något mer av måstekaraktär. Det enda som jag "måste" göra innan pappa kommer är att städa, men det är ju roligt och skönt efteråt.

Äter en avokado till mellanmål och förundras över dess fantastiska smak. Jag skulle kunna äta avokado jämt. Den här var dessutom osedvanligt god.


LOVlovlovlovlov

Det är avklarat och över, hur långt bort kändes inte det för ett tag sedan? Det gick som på räls, även om den var tungskriven.
Jag och Sofia firade med att gå hem till henne, köpa fyra bakverk och smaska i oss, sedan mådde vi illa.
Flängde över hela stan och köpte julklappar, dunsade ner i hennes säng återigen runt sexsnåret och drack te, helt utmattade. Väntade på att Johanna och Martine skulle sluta jobba och gick sedan att handla ingredienser till en tacokväll ute i Aspudden. Vi hade riktigt trevligt, åt för mycket och pratade om allt och inget.

Hade disciplin nog att träna, göra fudge och laga matlådor till imorgon innan jag drog till jobbet 13.30. Lyckades förstöra hela Sofias söta överraskningsplan med mitt arbetspass, vilket resulterade i att hon och Blanche fick umgås på tu man hand. De har aldrig träffats förut.=)

Ska bli så enormt skönt på måndag när jag får packa mina grejer och hämtas av pappa till Västerås. Stockholm är mitt hem, men Västerås innebär ett fyllt kylskåp, lugn och ro, jul, avslappning, badkar, sovmorgnar..och massage.

Dan före dan

Idag har jag köpt små kakburkar och slagit in paket.

Slets upp 6.30 av att P3 spelade Robyn som vrålade ur högtalaren på alldeles för hög volym. Hade precis tränat när jag stängde av stereon igår kväll. Ramlade ner för stegen på två röda, tryckte på stand by och fick tillfällig frid i mitt stackars mörbultade huvud. Insåg dock att det bara var att fortsätta i upprätt läge, annars skulle jag försova mig. Gick på toa och möttes av en ljudvägg från alarmet på mobilen två minuter senare när jag kom ut därifrån. Det resulterade i ytterligare en rusch.

Kom till skolan på tok för tidigt, vad är det för fel på mig? Vi hade ju sagt nio, vad gör jag då där fem i halv...
Tvingade mig att läsa om The Performance Pyramid vilket resulterade i att jag knappt förstod vad jag läste och att hela jag slutade fungera. Övervägde starkt att lägga mig ned och somna, sådär oemotståndligt trött.
Det är tur att Maria finns. Hurtig som få trots att det både är morgon och nästsista dagen på terminen. Vi tog ett grupprum och gick igenom gamla tentor.

Jag skiter i duggan v.3 i januari. Visade sig att vi får göra den på omprovstillfället istället, vi som inte behagar vara där, utan snarare behagar vara i ÅRE.=)

Kakor

Sista rycket och veckan innan julen infinner sig. Enormt skönt. Dock ett (två) kraftprov kvar, men det löser sig.

Julfesten i Juristernas hus var riktigt rolig. Stormig middag (thaibuffé) med skrålande allsång när någon skrek "Tempo!!" och ett nummer. Underhållande vackra gossar i luciatåg med ytterst lite kläder, tänk att det där är så roligt..
Borden röjdes undan och så dansade vi hela natten.

"Skuttade" ur sängen halv tio dagen därpå för att ta mig gurkornas mecka. Mamma och jag bakade hela dagen, lussebullar, pepparkakor, vaniljhorn och havrekakor. Sedan satt vi som två välknådade degar båda två, trötta men nöjda. Hälsade på min vän som visade mig senaste versionen av Slaktmask, grymt bra. Det blev sent även denna natt, så jag fick skutta upp lika glatt klockan åtta igår för att köra med mamma till Knivsta, mormor och morfar och adventsfika. Trevligt och för mycket kakor. I huvudstaden vid sex.

Solen visade sig från sin bästa sida idag och gjorde mig på gott humör trots att jag fick släpa bänken till Birjer Jarl. Väl där var det inte så blodigt, tänka lite, titta, förklara, visa och trycka en triggerpunkt. 250 riksdaler. Så billig.

Jag har fortfarande inte köpt en enda julklapp. Komiskt nog kommer jag genomföra det oundvikliga exakt samma datum som förra året. Ränna stan runt som ett skollat troll och hata känslan av att gåvorna känns ogenomtänkta.

Matfrossa

Hur ska det här gå? I juletid bjuds man än på det ena än på det andra. Var som tidigare nämnt hos far- och morföräldrar i helgen där det serverades mat och fika över högt och lågt. Hann ha en normal dag innan det var dags igen igår. Tillbaka till Åsbergby för att fira faster 50. De bjuder alltid på fantastisk mat av hög kvalitet, så även denna gång, men åt mest sallad. Idag är det en mellandag utan festligheter, men imorgon hålls Naprapathögskolans julfest med middag. Det brukar vara italiensk buffé av något slag med öl och vin. Och på lördag ska jag hem och julbaka åt mamma, luciafirande hos mormor på söndag, så kakor och bullar igen. Men sedan är det nog en liten paus fram till jul hoppas jag. Puh.

Plugga, jobba och träna är dagens uppgift. Fast i omkastad ordning. Väntar bara på att frukosten ska sjunka undan lite, sedan ska jag ta tag i min kropp.

Mormor, morfar och farmor.

Julbordet med Blanche i lördags blev riktigt bra och trevligt. Sprang in i varandras armar på perrongen, hon ankom precis när jag klev ut från huvudbyggnaden på Danderyds Sjukhus.
Vår extragäst kom cirkus åtta och delade efterrätten med oss. Det pimplades både öl och vin, även om jag var så mätt att jag knappt fick i mig det som redan fanns i glaset.



Dagen efter gick jag och PB på en jättefin gudstjänst och drog till centralen vid ett där vi gick skilda vägar. Jag tog pendeln till Märsta för att hälsa på mormor och morfar. Vi hann med Steninge slotts julmarknad på vägen hem (GALET mkt folk) och köpte där lite knäckebröd från Härjedalen. Fikade med morfar när vi kom hem och trilskades med mormors julgardiner i köket som skulle hänga med veck och intag här och där. Jag var helt slut vid åtta, trodde jag skulle gå av efter middagen. Morgonen efter dukades en fantastisk frukost fram med fikonmarmelad, rostat bröd, god korv, blåbär till gröten, te och juice. Åkte till farmor och Åsberby klockan elva och pratade tillsammans runt hennes köksbord ett bra tag. Mormor stannade på lunch, Johanna kom också. Riktig bondlunch med bacon, potatis, härlig sallad, ugnsgratinerad purjolök och lite hårt bröd. Klockan tickade, mormor åkte hem och jag gick till min faster som bor 200 meter bort.
Vi pratade lite om färgkombinationer och hur det antagligen skulle bli. Sedan satte hon saxen i kalufsen och rensade bland mina hårstrån. Lätt ångest när det kom till färgen, men kom fram till båda två att det bara är hår.

Sköljde ur kemikalierna strax innan fyra, galopperade tillbaka till farmor som stod och väntade med en av farfars gamla overaller och ett par stora stövlar. Slängde på mig munderingen och knöt en sjal runt mitt nyfärgade hår, så begav vi oss mot ladugården för att utfodra de hungriga korna. Jag njöt av klafset från stövlarna och lukten av dynga och ensilage. Vi småpratade om minnen från när jag var liten medan vi kryssade genom gyttjan med hjälp av ljuskäglan från ficklampan.
Träffade på OIle som redan hade hunnit göra det mesta, eftersom vi var lite sena. Men vi rullade ut en bal hö och pysslade med lite annat. Farmor manade mig att köra Schäffern tillbaka till sin plats och jag tittade misstroget på den lilla lastaren, men det gick bra.


Schäffer, brunhårig och gästsängen.

Vi åt middag med Magdalena och delade på en flaska vin, väldigt trevligt. Efter det satt jag och farmor vid köksbordet, pratade om farfar och Stinissen, vackert, givande samtal.





Strävt

Jaha, så åkte jag dit tillslut. Började få den där torra, stickande känslan i mjuka gommen inatt. Jag har klarat mig hela hösten utan att bli förkyld, men nu tycks virusarna ha övervunnit mitt försvar och intagit min borg. Kanske kan bero på att det antagligen är nedsatt, försvaret alltså. Kan ju inte bli så mycket annat än det när jag inte sover så den får tid att reparera sig. Har somnat efter klockan två i över en vecka, varje natt. Gjorde misstaget att sova till 10.20 två dagar i rad, sedan var det kört.
Kanske kan trenden vända nu när jag tvingats upp 6.30 idag och kommer att gå upp 5.30 imorgon. Framför allt eftersom antalet sömntimmar uppgick till hela tre och en halv inatt. Vansinnigt att jag ens står på benen, men kladda på lite mascara så ska du se att det löser sig! Skrev nog svar på alla frågor medan jag tuggade nötter för att hålla blodsockret på plats tiden ut.

Vörtlimpsdoft sprider sig..

Disk. Måste diska. *stön* Måste diska när man har bakat, mjölpuder över hela bänken.

Jag är en skärm fylld av osorterade ikoner

Jag ger upp. Eller, jag har redan gett upp. För jag låtsas bara att jag tittar i mina kompendier.

Går i alla fall inte in någon mer skit i min stackars hjärna, ska öppna luckan och tömma den på allt imorgon bitti och sedan ta total paus i helgen.

Snurr surr urr ur r.

Julefrid i juletid..

Driver mellan total trötthet och mindre motivation. Hamnade i total matkoma efter kl.18 och kunde inte tänka. Drog av mig strumporna och tränade stabilitet både med och utan boll, då vaknar man.
Haft en ljus timme ungefär, men komans återkomst är inte nådig. Tvingade mig upp halv nio, vilket är två timmar tidigare än jag gått upp de senaste dagarna. Kanske jag kan somna ikväll.

Prinsessan kommer på lördag och förgyller min tillvaro. Vi ska äta julbord, dricka vin och prata om livets väsentligheter. Kanske en extra gäst till efterrätten. Sedan åker jag till mormor, morfar och farmor. Färg och sax blir det också.

Blev varm inuti och det kändes som om hjärtat vilade på en bädd av bomull när min klasskompis berättade om sin vackra kärlek. Varsam, rockig och fin. Hon är så otroligt mycket värd det här. Jag blev så glad.

Senaste löpet: Inläsning AB, snart i konkurs!

Nu har inte jag några fler föreläsningar förrän efter jul och nyår. Däremot har jag tre tentor kvar att klara av, varav den första ligger på fredag. Vet inte riktigt hur det här ska gå till. Har verkligen suttit hela dagen idag och fattar liksom inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Bläddrar sporadiskt i boken, läser lite i något arbete och kollar på några frågor. Fick förfrågan om att jobba på torsdag, tror inte det om man säger så...

Igår fick jag inte mycket gjort heller. För det första har jag lagt mig vid halv två varje natt i en halv vecka och sovit för länge. Sedan kunde jag inte koncentrera mig igår och hade lite ont, så jag åkte in och tog en behandling vid halv fem. Fullständigt förstörd efteråt, med blåmärken på arslet. Missade bussen, så jag missade även mitt träningspass jag skulle på. Träffade en vän på stan istället och käkade middag. Inge mer plugg med andra ord.

Och vad önskar sig alla människor i julklapp..?!

På torsdag är det regementets dag, tittut.=) Kanske öldag också, får se hur konditionen är inför fredag. Lätt stressad.


Nuvarande tillvaro, yiihaa!

RSS 2.0