Grev Turegatan 9A

Orolig sömn framåt småtimmarna, jag drömmer att allt skiter sig med intervjun. Vaknar frysandes strax efter fem. Somnar om och går upp fem minuter efter att klockan ringt.
Äter min bovetegröt med russin och funderar febrilt på vad jag ska ha på mig. Visst, det är en intervju, så lite snygg måste jag vara. Men samtidigt ska jag ge chefen en massage efteråt, vilket måste innebära att det är ok att komma i lite sportigare, bekväma kläder som går att jobba i. Det blev en ledig outfit med i princip naturellt ansikte.
07.16 tog jag bussen från Stocksund, kommer till Danderyd och hoppar på t-banan som beter sig lite konstigt, liksom rycker fram. Redan efter en station måste den utrymmas för att tas ur bruk, något vagnfel. Det kommer olika bud om när nästa tåg kommer, 1 min, 5 min, 3 min. Jag hinner bli ganska stressad, trots att jag inte kan göra något åt situationen (eller så var det precis just därför). Minutrarna går och tåget kommer aldrig. Plötsligt när det står att det är 4 minuter kvar, så kommer det trots allt. Tuffar iväg så småningom medan jag stirrar på mitt armbandsur.
Det läskiga bestod i att jag egentligen inte hittade och fick pga det här ingen tidsmarginal, vi hade bestämt tid kl.08.00. Kastade mig av på Östermalmstorg och sprang upp för trapporna, 07.53. Lyckades hitta rätt utgång på en gång i alla fall och småsprang längs Birger Jarlsgatan. Chansade inte, utan ringde upp till receptionen och bad om vägbeskrivning. Ytterst tacksam för denna trevliga tjej som guidade mig genom Sturegallerian till uppgång 9A, öppnade dörren genom en knapptryckning och sa; "och så tar du hissen till våning 5".
Jag öppnade dörren kl.08.00.

Intervjun tog en timme ungefär. Pratade med chefen Jimmy och koordinator Anneli. De berättade väldigt mycket om verksamheten, de olika behandlingarna, hur allt fungerar etc. Sedan kom vi till mig.
De visste ju ingenting eftersom jag bara lämnat namn och nummer. De ringde tillbaka ganska fort och ville att jag skulle komma på intervju. Pratade mycket utbildning, behandling, patientkontakt, vård, plus allt det vanliga. Allt kändes väldigt avslappnat och behagligt. Helt enkelt bekväm med dessa människor, vi skrattade ganska mycket och hade trevligt.
Efter intervjun blev jag invisad i ett iordninggjort behandlingsrum där jag fick installera mig lite. Blev introducerad för deras produktserie från Kerstin Florian, neutral olja denna gång. Jimmy lägger sig på bänken, jag lägger på den blå handduken över underkroppen och börjar min ca 20 minuter långa rygg- och nackbehandling.
När jag är färdig säger han, fortfarande liggandes med ansiktet nedåt; "jag vill inte resa mig..". Jag blir överöst med beröm för mitt handlag och flowet i massagen. "Riktigt bra, det var nog den bästa provmassagen jag har fått".
Jag går och tvättar händerna på toaletten rakt över i korridoren utanför och går sedan dit jag blivit hänvisad. De hann tydligen överlägga väldigt snabbt, för när jag kommer säger Jimmy att de gärna ser att jag jobbar på Sturebadet och att de tycker mycket om mig, både som person och terapeut. "Så Anneli ringer dig i början av nästa vecka, så kan ni bestämma en tid för introduktion." Kan inte låta bli att spricka upp i ett stort leende och svara att det blir jättebra. Jimmy följer mig till dörren och vi tar i hand.
I hissen på väg ner börjar jag skratta och småhoppa, helt ofrivilligt.

Självförtroendet fick sig en redig boost med andra ord. Firade på vägen hem med att köpa en stor vattenmelon som till min förtjusning smakade himmelskt.

13.30 har jag mitt första introduktionspass på ortopeden. Jag hoppas att den delen av dagen förlöper lika bra som den första.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh, grattis! Jag kan verkligen tänka mig vilket bra intryck du gjorde. Du är bäst bäst bäst!

2008-05-09 @ 23:12:56
URL: http://johlie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0